JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Video/Percheziţii în judeţele Suceava si Hunedoara. Fabrică clandestina de tigarete

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii în judeţele Hunedoara şi Suceava.

Suspecţii ar fi cumpărat o fabrică de ţigarete pentru a produce în mod clandestin ţigări contrafăcute. Ei vindeau, de asemenea, ţigări de contrabandă aduse din Serbia şi Ucraina.

Potrivit DIICOT Constanţa, care instrumentează cazul, membrii grupării au cumpărat 6.500 kg de tutun, carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, diferite foiţe necesare, cu intenţia de a fabrica 500.000 de pachete de ţigarete fără autorizaţie, estimate la 750.000 de euro pe piaţa neagră.

La cele opt descinderi ale procurorilor a fost identificată linia de producţie de ţigarete şi au fost ridicate 120.000 de ţigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport..

,,În baza art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 si 4 lit.e Cod procedură penală si art.223 alin.2 Cod procedură penală: Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DIICOT ST Constanta. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor:1.URSACHI ADRIAN (….) 2.SUMANDEA DANIEL-RĂZVAN-(…) şi 3.SANDU DORIN-(….), pentru o perioada de 30 zile, de la data de 04.02.2022 la data de 05.03.2022, inclusiv. În baza art.230 Cod procedura penala: Dispune emiterea de îndată a câte unui mandat de arestare preventivă pe numele fiecăruia dintre inculpaţii URSACHI ADRIAN, SUMANDEA DANIEL-RĂZVAN şi SANDU DORIN. şi SANDU DORIN. Respinge, ca nefondate cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu/controlului judiciar formulate de cei trei inculpaţi prin apărători. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.272 Cod procedură penală: Avansează suma de câte 313 lei fiecare reprezentând onorarii avocaţi oficiu din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanta in favoarea av.Roşu Elena Iuliana, Vineş Clarisa şi Nichifor Elena. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă,,

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Pentru cel de al patrulea inculpat s-a formulat cerere de arestare în lipsă.

Amintim că la data de 1 februarie 2022, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Suceava, fiind descoperită o fabrică de țigarete contrafăcute, care funcționa în afara antrepozitului fiscal, transmite IPJ Constanța.

Linia de producție a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiți.

 

Potrivit sursei citate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport.Din cercetări a reieșit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la rețeaua de energie electrică.

De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalație de bruiaj pentru orice semnal electronic.

La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate și conduse la sediu, pentru audieri, 3 persoane.

Astazi a avut loc propunerea de  arestare preventivă pentru 4 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, dintre care una în lipsă, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând mențiuni false privind brevetele de invenții, brevetele pentru soiuri de plante, mărcile, indicațiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuală.

De menționat este faptul că, cei care fac obiectul cercetărilor, sunt cunoscuți ca exponenți ai criminalității organizate, cu preocupări în ceea ce privește contrabanda cu țigarete.

ÎNu trebuie omis faptul ca inculpații au achiziționat, în cursul anului 2022, o fabrică de țigarete pe care au instalat-o într-o comună de pe raza județului Hunedoara, într-o încăpere aflată în subteranul unei hale, în incinta unui parc de dezmembrări auto.
De asemenea, aceștia au achiziționat cantitatea de circa 6.500 de kilograme de tutun, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foițe din folie de plastic, foițe de hârtie și filtre cu intenția de a fabrica 500.000 de pachete țigarete, fără a deține autorizație în acest sens. Aceste pachete de țigarete pot fi vândute pe piața neagră, la prima mână, cu suma totală de 750.000 de euro.
Pentru a asigura conspirativitatea locației în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de 35 camere de luat vederi, imaginile fiind expuse pe 3 monitoare, precum și un dispozitiv tip ,,jammer” pe care îl foloseau la bruierea semnalului GSM al telefoanelor mobile și semnalului de emisie-recepție al dispozitivelor tip dronă din zonă, ce puteau face obiectul unei supravegheri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul B.C.C.O. Alba Iulia, I.P.J. Hunedoara, I.J.J. Hunedoara, G.J.M. Timișoara, E-Distribuție Banat, D.G.A.F. 5 Deva și Biroul Vamal Deva.