POLITIC

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că județul Suceava este plin de monumente istorice și opere de artă demne de apărat, de promovat.

 

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că județul Suceava este plin de monumente istorice și opere de artă demne de apărat, de promovat.

De la cele din perioada Evului Mediu, cetățile, bisericile din zona Baia, Siret sau Cetatea de Scaun a Suceavei, până la cele din secolul XX, realizări unice făcute de academicianul Ion Jalea, Dragoș Vodă și Zimbru, Mama și copilul ori ale maestrului Gavril Covalschi, am dat doar câteva exemple, ele, toate, trebuiesc conservate și promovate.

Un monument al uitării și abandonării este unul realizat de baronului Kapri situat în localitatea Șerbăuți, mai exact capela familiei Kapri, care arată janic cu toate că Ministerul Culturii a început de ani de zile o refacere, reparare, dar nefinalizată.

Putem spune că la zona resturării, conservării și promovării, Biserica stă bine și știu cum să deschidă conturile statului român. Nu este o critică, ci o laudă. Păcat că statul român nu copie gândirea Biericii!

De asemenea, după noul statut votat la congresul din septembrie 2022, noi, verzii suceveni, prezentăm noua conducerea județeană interimară. Copreședinți: Acibotăriță Dan și Diana Berne, președinte executiv Aristide Maxim liderul sătenilor din Valea Putnei care luptă împotriva groapei de gunoi de pe Mestecăniș, iar secretar general Haucă Dimitrie.

 

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava