ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Trei persoane au fost reţinute, după ce au înfiinţat o cultură de canabis pe un teren din Piatra Neamţ

La data de 28.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Piatra Neamț într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, trei inculpați au înființat și întreținut, pe un teren viran din Piatra Neamț, o cultură de canabis „outdoor”. În cursul lunii octombrie, cei trei inculpați au recoltat cultura și au depozitat-o într-un imobil din localitatea Dobreni, în vederea comercializării drogurilor de risc consumatorilor din județele Neamț și Cluj.
În urma perchezițiilor efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate , în vederea indisponibilizării, cantitatea de aproximativ 8 kilograme de canabis și dispozitivele și obiectele folosite la înființarea și întreținerea culturii de canabis.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei inculpați.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.