ASIAINTERNAȚIONAL

ONU condamnă uciderea unui angajat în Gaza

Șeful ONU cere o „investigație completă”, condamnă uciderea primului membru al personalului străin în războiul Israelului împotriva Fâșiei Gaza după ce o mașină a fost atacată de armata israeliană în Rafah. Forțele israeliene ordonă personalului medical de la Spitalul Kuwait din Rafah să evacueze, în timp ce Ministerul Sănătății din Gaza avertizează că sistemul de sănătate ar putea colapsa în întreaga Fâșie în „câteva ore”.

Șeful OMS, „devastat” de uciderea membrului personalului ONU Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a ONU a folosit X pentru a-și plânge moartea unui membru al personalului ONU ucis anterior în ceea ce un purtător de cuvânt al secretarului general a descris drept un „atac” al armatei israeliene.

„Prea mulți civili și vieți umane de ajutor au plătit prețul acestui război”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Israelienii incendiază zona din jurul sediului UNRWA Potrivit lui HaMoked, un grup de tineri israelieni a incendiat perimetrul sediului din Ierusalimul de Est al agenției ONU pentru refugiații palestinieni.

Aceasta este a doua incidentă de incendiere a țintării UNRWA într-o săptămână.

Pe 9 mai, compound-ul UNRWA a fost țintuit în timp ce personalul era înăuntru.

„Deși nu au fost victime între angajații noștri, focul a provocat daune extinse în zonele exterioare. Sediul UNRWA are pe teritoriul său o stație de petrol și motorină pentru flota de mașini a agenției”, a spus șeful UNRWA, Philippe Lazzarini, la acea vreme.

„Aceasta este o evoluție scandaloasă. Odată în plus, viețile personalului ONU au fost într-un pericol grav”, a declarat el.

 

sursa: www.aljazeera.com