ECONOMIC

Apple și Google oferă suport pentru alertele de urmărire nedorite în iOS și Android

Google si Apple, alerte de urmarire

Apple și Google au colaborat pentru a crea o specificație industrială – Detecting Unwanted Location Trackers – pentru dispozitivele de urmărire prin Bluetooth, care face posibilă alertarea utilizatorilor, atât pe iOS, cât și pe Android, în cazul în care un astfel de dispozitiv este folosit, fără să știe, pentru a-i urmări. Acest lucru va contribui la atenuarea utilizării abuzive a dispozitivelor concepute pentru a ajuta la urmărirea bunurilor. Astăzi, Apple implementează această capabilitate în iOS 17.5, iar Google lansează acum această capabilitate pe dispozitivele Android 6.0+.
Cu această nouă capabilitate, utilizatorii vor primi acum o alertă „[Element] Found Moving With You” pe dispozitivul lor dacă un dispozitiv de urmărire Bluetooth necunoscut este văzut mișcându-se cu ei în timp, indiferent de platforma cu care este asociat dispozitivul.
Dacă un utilizator primește o astfel de alertă pe dispozitivul său iOS, înseamnă că AirTag, Find My accessory sau un alt dispozitiv de urmărire Bluetooth compatibil cu specificațiile din domeniu al altcuiva se deplasează cu el. Este posibil ca dispozitivul de urmărire să fie atașat la un obiect pe care utilizatorul îl împrumută, dar, dacă nu, iPhone poate vizualiza identificatorul dispozitivului de urmărire, poate face ca dispozitivul de urmărire să reda un sunet pentru a ajuta la localizarea acestuia și poate accesa instrucțiunile pentru a-l dezactiva. Producătorii de etichete Bluetooth, inclusiv Chipolo, eufy, Jio, Motorola și Pebblebee, s-au angajat că viitoarele etichete vor fi compatibile.
AirTag și accesoriile rețelei Find My network de la terți au fost concepute de la început cu protecții de confidențialitate și siguranță care reprezintă o premieră în industrie, iar Apple și-a menținut angajamentul de a inova și de a suplimenta aceste protecții pentru a menține siguranța consumatorilor. Această colaborare între platforme – de asemenea, o premieră în industrie, care implică contribuția comunității și a industriei – oferă instrucțiuni și cele mai bune practici pentru producători, în cazul în care aceștia aleg să integreze în produsele lor capacități de alertă de urmărire nedorită. Apple și Google vor continua să colaboreze cu Internet Engineering Task Force prin intermediul grupului de lucru „Detecting Unwanted Location Trackers” pentru a dezvolta standardul oficial pentru această tehnologie.

sursa: www.apple.com