CORONAVIRUS

OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie

Organizația Mondială a Sănătății cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie și ventilarea spațiilor închise.

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească – punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, care sunt încorsetaţi. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de decese”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Sky News.

O nouă variantă COVID îi îngrijorează pe experți

O nouă mutație a virusului COVID, denumită ”Centaurus”, provoacă îngrijorare în rândul specialiștilor. Noua formă a fost deja identificată în 10 state, printre care Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Canada. Temerile epidemiologilor sunt legate de faptul că noua variantă ar putea fi asociată unei boli mai grave.Varianta BA.2.75 a fost identificată, inițial, în India, la începutul lunii mai. Aici, numărul de cazuri a crescut în ritm accelerat și aparent mai rapid decât varianta extrem de transmisibilă BA.5, potrivit The Guardian.

sursa:realitatea.net