Astăzi, în cadrul întâlnirii cu investitorii, TomTom a făcut unul dintre cele mai importante anunțuri din istoria sa de 30 de ani. Specialistul în tehnologie de geolocalizare și compania producătoare de hărți lansează o nouă hartă, o nouă platformă de cartografiere și un nou ecosistem, pe care compania le numește colectiv TomTom Maps Platform. TomTom spune că aceasta va stabili un nou standard pentru crearea de hărți, conceput pentru a sprijini un viitor de tehnologie inovatoare bazată pe localizare și va pune bazele unei colaborări deschise la nivelul întregii industrii.
Corinne Vigreux, co-fondator și CMO, spune: „Într-un fel, este ca și cum ar fi începutul TomTom 2.0. Compania iese din stealth”. În esență, este aceeași companie și aceeași cultură, care lucrează în aceeași industrie, dar se desprinde de istoria sa de producător de dispozitive personale de navigație (PND) și își dublează abilitățile și punctele forte ca unul dintre cei câțiva producători de hărți la nivel mondial.
În timp ce TomTom își dezvăluie noua și ambițioasa platformă de hărți și dezvoltare, împărtășește, de asemenea, detalii despre încercarea sa de a crea un ecosistem dedicat datelor de localizare. Acesta ar putea deveni cel mai mare, cel mai divers și cel mai valoros grup de furnizori de date de geolocalizare din lume – ceva ce industria nu a mai văzut până acum. Compania se așteaptă să creeze mediul necesar pentru a introduce un nou val de inovare colaborativă în industrie.
„Tehnologia noastră va fi o forță motrice pentru o inovare accelerată”, a declarat Harold Goddijn, directorul general al TomTom, în anunțul făcut. „Platforma TomTom Maps susține strategia noastră de a promova un ecosistem în care lumea se reunește pentru a crea cea mai inteligentă hartă de pe planetă.”
TomTom este succint în ceea ce crede că va oferi noua sa platformă în ceea ce privește rezultatele: „Acoperire geografică mai largă, suport pentru mai multe tipuri de date și cicluri de actualizare îmbunătățite [reduse].” Compania va aduce propriile date împreună cu date de la noi „super surse”, parteneri și proiecte open-source, cum ar fi OpenStreetMap, pentru a oferi o nouă hartă cu o mai mare „acoperire, detalii și prospețime”.
Anunțul de astăzi este în mare măsură prima etapă în ceea ce va fi o călătorie dificilă, dar interesantă pentru companie. O călătorie despre care recunoaște că s-ar putea să nu aibă niciodată un final natural.
“
There will always be the next new innovation to make maps in a different way. Maps will be there 1,000 years from now. It’s never done.
Alain De Taeye
TomTom Board Member