ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Jandarmii, scoși la deszăpezire pe cel mai afectat drum, DN2 (E85), între județele Buzău – Vrancea: Vom rămâne în zonă până când ne vom asigura că toți oamenii sunt în afara pericolului

Cele mai multe incidente, în urma ninsorii abundente de azi noapte, au avut loc pe DN2 (E85) pe raza județului Buzău, de la limita județului Ialomița pînă la limita județului Vrancea. Zeci de autovehicule au rămas înzăpezite, astfel că sâmbătă dimineața au ieșit să dea o mână de ajutor și unitățile de jandarmi.

„În acest moment, mai multe echipaje de jandarmi acționează pe DN2 (E85) pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile”, se precizează în comunicatul transmis de jandarmerie.

Mai mulți șoferi blocați în zăpadă pe acest drum au reclamat că sunt în așteptare de mai multe ore și că n-a venit nimeni pentru a rezolva problema, utilajele de deszăpezire sunt prea puține, iar polițiștii i-au informat că doar mâine va fi eliberat drumul.

„Până în acest moment, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule și 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă. Noi vom rămâne în zonă până când ne vom asigura că toți oamenii sunt în afara pericolului și că vor ajunge in siguranță la destinați”, se precizează în comunicatul transmis de Jandarmerie.

Vă reamintim că în mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol. Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm ca, înainte să plecați la drum, să vă informați asupra stării vremii și a itinerariului de deplasare.