ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Ce au găsit vameșii într-o cisternă „de gaz”, după ce au scanat-o cu raze X. Captură impresionantă la granița cu Ucraina

Captură impresionantă de țigări făcută de vameșii din Ucraina, la punctul de frontieră Diakovo – Halmeu. Polițiștii de frontieră din țara vecină au intrat la bănuieli după ce șoferul unei cisterne le-a spus că se îndreaptă spre România, pentru a o umple cu gaz. În urma verificărilor, vameșii au descoperit că cisterna era burdușită cu țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 700.000 de lei.

Potrivit PresaSM, totul s-a întâmplat la punctul Halmeu-Diakovo, pe partea urcraineană, acolo unde un cetățean ucrainean în vârstă de 41 de ani, aflat la volanul unui autocisterne, a fost tras pe dreapta de polițiștii de frontieră în urma controlului. Șoferul le-a spus polițiștilor de frontieră că vrea să ajungă cu cisterna în România, pentru a achiziționa gaze naturale.

Frontieriștii din Ucraina au devenit suspicioși încă din primele momente, pentru că diferența de cântar era considerabilă – 2.5 tone. Așa că au decis să scaneze cisterna cu raze X, moment în care au găsit înghesuite peste 215 cutii cu țigarete de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au deschis cisterna pentru verifica cutiile. Înăuntru au găsit peste o sută de mii de pachete de țigări, cu o valoare de piață estimată la aproape 700.000 de lei.