ACTUALITATELOCAL

IP Suceava/Polițiștii se asigură că aceasta va fi una în siguranța

Polițiștii se asigură că aceasta va fi una în siguranța.    Școlile și-au premiat în aceste zile elevii merituoși și se desfășoară ultimile activități de evaluare. Treptat, porțile acestora se închid, copii și tinerii urmând a se bucura de mai mult timp liber, de mai multe activități recreative.

​            Părinții vor avea ocazia să petreacă mai mult timp alături de ei, dar și să le ofere acestora momente de a fi pe cont propriu.

Pentru ca toate planurile de vacanță să fie împlinite, iar la finalul acesteia amintirile să fie doar pozitive și plăcute, polițiștii s-au întâlnit chiar și în aceasta ultimă zi de școală cu elevi, părinți, cadre didactice, pentru a interacționa cu ei și pentru a le oferi sfaturi de vacanță cât mai pe înțelesul lor.

 

Campania ,,Vacanță în siguranță” demarată de polițiștii suceveni va continua până în luna septembrie a acestui an.

 

​            Polițiștii Biroul Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiști de proximitate, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – CPECA Suceava și jandarmii suceveni, au discutat în mod interactiv cu toate categoriile de elevi – din ciclul gimnazial și liceu – prezenți la festivitățile de sfârșit de an sau la alte activități organizate.

 

Tema principală a fost prevenirea consumului de alcool dar și de substanțe psihoactive.

 

Activități cu caracter deosebit au fost desfășurate pe data de 10 iunie 2022, la invitația conducerii Centrului de Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni. Aici s-a desfășurat activitatea: „Fii conștient, nu dependent”, acțiune ce a avut ca scop: diminuarea și prevenirea consumului de droguri, tutun, violentă, de către copiii instituționalizați în apartamentele de tip familial din municipiul Fălticeni.

La acțiune au participat voluntari ai Asociației „EUROACTIV” coordonați de prof. Mihai Greciuc și prof. Romeo-Irinel Bolohan, dar și polițiști și jandarmi care au prezentat riscurile asociate consumului de alcool și substanțe psihoactive, sau pericolele generate de plecările voluntare din centre.

De asemenea, în perioada 10 – 11.06.2022 polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava în parteneriat cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – CPECA Suceava, polițiști locali și voluntari ai Organizației Salvați Copiii Suceava au distribuite peste 1500 de material informative pe linia prevenirii consumului de substanțe interzise în cadrul unor activități desfășurate în zona campusului universitar Ștefan cel Mare Suceava dar și a unor unități de alimentație publică.

Pentru că vacanţa de vară prin specificitatea ei înseamnă deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice, poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni, considerăm că este necesar ca în intervalul de timp specific vacanţei, atât minorii cât și părinții să cunoască principalii factori de risc, dar și de protecție pentru prevenirea criminalității generate de consumul de substanțe psihoactive.

 

Astfel de activități vor fi desfășurate pe întreaga perioadă a vacanței, dar și în zilele următoare. Polițiștii vor continua să se întâlnească cu elevii, tinerii – în tabere, în zonele de agrement, parcuri, cu ocazia unor evenimente sau manifestări culturale, dar și cu părinții acestora.

 

Tuturor vă dorim o vacanță în siguranță!

 

sursa/IPJ Suceava