BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ursula von der Leyen: „Legile anticorupție trebuie consolidate în Ucraina”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat necesitatea consolidării legilor anticorupție în Ucraina. Avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârșitul săptămânii viitoare.

După întâlnirea cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, președintele Comisiei Europene a declarat: „Mai este nevoie de implementarea unor reforme, pentru a combate corupția, de exemplu, sau pentru a moderniza administrația, ceea ce va contribui, de asemenea, la atragerea investitorilor”, conform The Guardian.

Totodată, von der Leyen i-a spus președintelui Zelenski, în timpul celei de-a doua vizite la Kiev, că avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârșitul săptămânii viitoare, anunță Reuters.

În cadrul unei conferințe de presă comune la Kiev, von der Leyen a declarat că discuțiile de sâmbătă cu Zelenski „ne vor permite să finalizăm evaluarea până la sfârșitul săptămânii viitoare”, cu privire la recomandarea sau nu a Ucrainei drept candidat la aderare.

Această mișcare, a cărei sincronizare era așteptată pe scară largă, ar fi doar un pas preliminar într-un proces de lungă durată.

Toate cele 27 de guverne ale UE ar trebui să fie de acord să acorde Ucrainei statutul de țară candidată, după care vor avea loc discuții ample privind reformele necesare înainte ca Kievul să poată fi luat în considerare pentru aderare.