BREAKING NEWS

Inspectorul șef adjunct al ITM Bihor, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită. Alţi trei inspectori, sub control judiciar

Procurorii DNA Oradea au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea suspectei Racz Nadia Florentina, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

DNA precizează că, anterior, în aceeași cauză, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 18 și 20 octombrie 2023, față de alte trei femei, inspectori de muncă în cadrul ITM Bihor, pentru comiterea unor infracțiuni de luare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina și celelalte trei inculpate, acționând în echipe diferite, ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, de la mai mulți oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei.

Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de funcționare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancțiuni pentru diverse nereguli constatate, printre care și pentru „munca la negru”.

Suspectei și celor trei inculpate li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, transmite DNA.