ACTUALITATENAȚIONAL

Haos la frontiere. Camioanele așteaptă peste 500 de minute ca să treacă vama

Minivacanța de 1 iunie-Rusalii a dat vămile peste cap. Absolut toate frontierele României sunt blocate. La multe dintre punctele de trecere, joi seară, timpii de aşteptare pentru camioane ajungă şi la 500 de minute. Cele mai aglomerate vămi sunt Siret, Nădlac şi Giurgiu,arata antena3.ro.

Potrivit aplicaţiei Trafic online a Poliţiei de Frontieră, la Siret camioanele aşteaptă 500 de minute pentru ieşirea din ţară, la Albiţa 80 de minute, la Isaccea 340 de minute, la Negru Vodă 90 de minute, la Giurgiu 300 de minute, la Calafat şi Zimnicea 60 de minute, la Petea 210 minute şi 120 de minute la Nadlac II.

Pentru intrarea în ţară, timpii de aşteptare pentru camioane sunt de 120 de minute la Siret, 80 de minute la Albiţa, 60 de minute la Isaccea, 60 de minute la Galaţi, 480 de minute la Negru Vodă, 150 de minute la Calafat şi 120 de minute la Nadlac II.

Autoturismele au de aşteptat, pentru ieşirea din ţară, 50 – 60 de minute în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac şi 60 de minute la Zimnicea.

Pentru intrarea în ţară, aplicaţia Poliţiei de Frontieră arată cea mai mare aglomeraţie pentru autoturisme la Giurgiu, Albiţa şi Petea, dar timpii de aşteptare nu depăşesc 30-40 de minute.

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, încă de marţi, o atenţionare de călătorie  pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Republica Elenă şi Republica Turcia, precum şi retur către România.

Potrivit atenţionării, în perioada 31 mai – 5 iunie 2023, se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare