CRYPTO

Guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei tocmai a propus interzicerea Bitcoin în întreaga UE

Mai multe țări au interzis deja criptomonedele precum bitcoin, China fiind cel mai cunoscut exemplu. Republica Populară Chineză a declarat anul trecut, în mod infamant, că toate activitățile legate de moneda virtuală sunt ilegale. Luna trecută, banca centrală a Rusiei a cerut interzicerea absolută a mineritului și a utilizării cripto-monedelor în interiorul granițelor sale.

Acum, guvernatorul Băncii Naționale a Ungariei, György Matolcsy, face presiuni pentru interzicerea mineritului și a tranzacțiilor cu criptomonede în Uniunea Europeană. „Sunt perfect de acord cu propunerea și susțin, de asemenea, punctul de vedere al înaltului responsabil cu reglementarea financiară al UE, potrivit căruia UE ar trebui să interzică metoda de minerit folosită pentru a produce majoritatea noilor bitcoin”, a declarat Matolcsy într-un comunicat.

Bancherul central susține că criptomonedele ar putea fi folosite pentru a facilita activitățile ilegale și că acestea contribuie la crearea de „piramide financiare”. În acest scop, el recomandă ca Uniunea Europeană să „acționeze împreună pentru a preveni construirea de noi piramide financiare și bule financiare”.

Cu toate acestea, Matolcsy propune ca cetățenilor și întreprinderilor din UE să li se permită să dețină active criptografice în străinătate, iar autoritățile de reglementare să poată urmări aceste dețineri.

În special, banca centrală și guvernul rus au ajuns între timp la un consens și elaborează în prezent o lege care va recunoaște bitcoin ca monedă și nu ca activ financiar digital.

Planurile CBDC ale UE
UE discută de ceva vreme despre monedele digitale ale băncii centrale (CBDC). Vorbind în timpul unei conferințe fintech de miercuri, comisarul european pentru stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital, Mairead McGuinness, a dezvăluit că UE va crea în mod oficial un cadru juridic pentru emiterea euro digital la începutul anului 2023.

Un euro digital ar fi versiunea UE a unui CBDC emis și monitorizat de Banca Centrală Europeană (BCE). „Obiectivul nostru este să depunem o legislație la începutul anului 2023. O consultare legislativă țintită în următoarele săptămâni”, a declarat McGuinness.

În prezent, BCE efectuează teste pilot interne ale euro digital și speră să creeze un prototip până la sfârșitul anului viitor. Banca centrală poate decide apoi dacă va continua cu crearea euro digital, iar dacă o va face, CBDC ar putea fi implementat până în 2025.

sursa articol: zycrypto.com