CRYPTO

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, către Putin: Invazia Ucrainei va „dăuna umanității

În timp ce tensiunile cresc din cauza perspectivei unei invazii rusești în Ucraina, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, i-a transmis pe Twitter Kremlinului, în limba rusă, să se răzgândească.

Vitalik Buterin s-a adresat pe Twitter în limba sa maternă pentru a-l îndemna pe Putin să evite războiul.
Tweetul fondatorului Ethereum vine în contextul în care Rusia se pregătește să invadeze mica țară.
Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a făcut vineri o incursiune în geopolitică, luând Twitter pentru a-l îndemna pe președintele rus Vladimir Putin să nu invadeze Ucraina, țara vecină.

Mesajul lui Vitalik a venit în contextul în care criza ucraineană continuă să se agraveze, în timp ce o forță militară rusă masivă înconjoară țara mai mică pe trei laturi, iar eforturile diplomatice eșuează.

Buterin, care a fost crescut în Toronto de părinți emigranți ruși, twittează de obicei în limba engleză, dar vineri dimineață și-a folosit limba maternă pentru a spune că o invazie ar dăuna ambelor țări și umanității în ansamblu. Vitalik a adăugat că alegerea de a evita războiul îi aparține în întregime lui Putin și Kremlinului. Iată o captură de ecran a tweet-ului și traducerea acestuia:

„Un atac asupra Ucrainei nu poate face decât rău Rusiei, Ucrainei și umanității.

Dacă situația va reveni pe o cale pașnică sau va fi război poate fi decisă acum nu de Zelensky, nu de NATO, ci de @KremlinRusia”

Aceasta nu este prima interacțiune a lui Buterin cu Putin. În 2017, el s-a întâlnit pentru scurt timp cu președintele rus în persoană, ca parte a unui efort mai amplu de promovare a Ethereum în țara părinților săi. Efortul respectiv a inclus un turneu extins în regiunea rusă Tatarstan (relatat în acest videoclip VICE).

sursa articol: decrypt.co