ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Frații Bogdan si Alin Boicu, ambii consilieri locali PNL, vor renova fostul Palat al Copiilor. Declaratie de avere si interese (Documente)

Doi frați din Câmpulung Moldovenesc sunt consilieri locali PNL. Ambii  dețin o firmă de cadastru dar se implică și în comerț. Boicu Bogdan Nicolae și Boicu Ovidiu Alin sunt oameni de afaceri prosperi si țintesc să se extindă, Fostul Palat al Copiilor, o clădire care a fost retrocedată dar lăsată de proprietari în paragină, a  fi fost închiriată de cei doi frați și va fi transformată în restaurant.Viceprimarul orașului, Cornel Berentan a confirmat acest lucru, susținând că imobilul ar fi fost închiriat de la o persoana fizica si ca administratia locala nu are nicio implicare în afacerea celor doi alesi locali.

Cei doi frați dețin terenuri  de diferite suprafețe în Câmpulung Moldovenesc, Iacobeni dar și o suprafață de 30.000 mp de pădure în Fundu Moldovei.  Fondul forestier ar fi fost cumparat in 2012, adica exact cu 10 ani in urma. Majoritatea terenurilor dar si spațiul comercial este împărțit aproape la jumătate între cei doi frați, cu mici excepții apar și nume ale soțiilor sau a unei persoane diferita ca nume si prenume.

În declarația de avere a omului de afaceri  Boicu Ovidiu Alin de profesie inginer geodez, se poate vedea dincolo de terenuri care sunt împărțite cu fratele, ca acesta deține un apartament din 2009  si o casă de locuit care a fost construita în 2016-o suprafață de 260 mp.

Familia Boicu are venituri din dividente si chiar din inchirierea unui apartament.  Consilierul  local este insa laudat pentru restaurantul pe care il detine pe Mestecanis si care a fost ridicat destul de repede. Aici se afla si un spatiu de joaca pentru copii.

 

Vezi declarația de avere  a consilierului local Boicu Ovidiu Alin:

 

https://campulungmoldovenesc.ro/files/declaratii/1215482_avere-Boicu-Ovidiu-Alin.pdf

Potrivit declarației  de avere de pe site-ul primariei Campulung Moldovenesc din 15 iunie 2022, consilierul local Boicu Bogdan Nicolae detine terenuri intravilane in Campulung Molodvenesc si Iacobeni. Pe langa padurea pe care o deține in jumătate cu fratele sau, acesta detine tot jumatate si un spatiu comercial in Campulung Moldovenesc. Tot in municipiul de la poalele Raraului,  consilierul local a cumparat in 2018  un apartament  cu o suprafață de 64mp. Acesta are dividente la doua din firme: Terra HOV si Terra Market: de 27000 RON si respectiv:290061 RON. Boicu Nicolae, potrivit declaratiei de avere lucreaza nu numai ca inginer geodez ci si ca ajutor de ospatar.

https://campulungmoldovenesc.ro/files/declaratii/1365288_avere-Boicu-Bogdan.pdf

In ce privește declarația de interese, consilierul Boicu Ovidiu Alin arata ca este asociat la patru societati:

https://campulungmoldovenesc.ro/files/declaratii/1220326_interese-Boicu-Ovidiu-Alin.pdf

 

Care este averea consilierului local PNL Bogdan Nicolae BoicuConsilierul local Boicu Bogdan Nicolae este asociat la trei firme si ca face parte din echipa  PNL Campulung Moldovenesc  ca Membru CLEX, potrivit decalaratiei de interese:

https://campulungmoldovenesc.ro/files/declaratii/1369268_interese-Boicu-Bogdan.pdf

Firma a beneficiat de sustinere pe fonduri europene, potrivit unui anunt postat pe site-ul ziareph.ro

SC TERRA-HOV SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 14795 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC TERRA-HOV SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 90986.85 lei (valoarea totala) din care: 79119 lei grant si 11867.85 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC TERRA-HOV SRL/Persoană de contact:
Boicu Bogdan-Nicolae
0731429439
terracad99@gmail.com

http://www.ziareph.ro/2021/08/16/anunt-de-incepere-a-implementarii-proiectului-societatii-terra-hov-srl/

http://www.ziareph.ro/2022/02/01/anunt-de-finalizare-a-implementarii-proiectului-societatii-sc-terra-hov-srl/

 

Potrivit firmeinfo.ro insa firma Terra Hov nu ar fi inregistrat pierderi. Ba mai mult, cifra de afaceri, potrivit ultimelor date economice din 2021, a fost 519,792 Lei si un profit brut de 206,235 Lei.

http://www.firme.info/terra-hov-srl-cui31362140/

 

 

Potrivit termene.ro,aceeasi firrma a inregistrat chiar si cresteri a  cifrei de afaceri

 

https://termene.ro/firma/31362140-TERRA-HOV-SRL

https://www.listafirme.ro/terra-hov-srl-31362140/

Tatal celor doi frați este angajat la Primaria Fundu Moldovei la …urbanism. În 2020, Agentia Națională de Integritate l-a găsit incompatibil.

Ce spune ANI:

Un funcționar al Primăriei Fundu Moldovei a fost găsit in februarie 2020,  în incompatibilitate de către ANI. Este vorba despre Boicu Viorel, care începând cu data de 01 ianuarie 2011 exercită simultan calitatea de funcționar public în cadrul Compartimentului urbanism și administrativ și pe cea de persoană fizică autorizată în domeniul cadastrului, al geodeziei și al cartografiei, respectiv calitatea de expert tehnic judiciar în sectorul privat, specializarea „topografie cadastru geodezie”. Inspectorii ANI precizau atunci că aceste calități au legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deținute. Din activitățile desfășurate în sectorul privat, persoana evaluată a realizat venituri în valoare de 412.946 lei. Inpectorii ANI spun că persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale celor doi frați din Campulung Moldovenesc dar si informații legate de firmele acestora.