ACTUALITATELOCAL

Jandarm ucis in zona trecerii de pietoni de catre un sofer din Radauti

Ieri în jurul orei 21:40,  Mehedenciuc Florin, de 26 ani, din mun. Rădăuți a condus autoturismul marca Audi, pe Calea Unirii din municipiul Suceava, având direcția de deplasare dinspre strada Traian Vuia către cartierul Burdujeni, iar în zona trecerii de pietoni situată la intersecția semaforizată cu strada Promenadei ( vis-a-vis de ”Sala Sporturilor”) a acroșat cu partea din față un pieton care traversa dinspre ”Sala Sporturilor către magazinul Denis”, ce a fost identificat ulterior în persoana numitului Munteanu Daniel de 21 ani.

La fața locului a intervenit un echipaj al ambulanței, care l-a preluat pe pieton și l-a transportat la Spitalul Județean Suceava, însă în timpul transportului a fost constatat decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Evenimentul rutier s-a produs în proximitatea unei treceri de pietoni, urmând ca după finalizarea cercetărilor și a vizualizării imaginilor surprinse de sistemele de monitorizare existente în zonă, să se stabilească cu exactitate dinamica producerii accidentului rutier, precum și gradul de vinovăție.