administratie

Foto/Vicovul Sustenabil. Elevii implicați în acțiuni inclusiv în plantarea puieților de brad

Activități în care au fost implicați elevi, administrația locală și nu numai  în Vicovu de Sus. Weekend-ul trecut  a marcat un moment plin de inspirație și acțiune pentru elevii unde pasiunea, cunoștințele și angajamentul s-au contopit pentru a contura un viitor sustenabil. Proiectul  a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene, Guvernului României prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Orașului Vicovu de Sus, Volta X Solar Systems și AER.
,,Ecourile evenimentului nostru, #Vicovul #Sustenabil, încă răsună și dorim să ne oprim un moment pentru a reflecta asupra călătoriei incredibile pe care am început-o împreună. Weekend-ul acesta a marcat un moment plin de inspirație și acțiune pentru elevii din comunitatea Vicovu de Sus, unde pasiunea, cunoștințele și angajamentul s-au contopit pentru a contura un viitor sustenabil. Transmitem recunoștința și aprecierea noastre fiecăruia dintre cei care au contribuit – parteneri, reprezentanți, directori, profesori, și elevi în mod deosebit – pentru faptul că ați fost forța motrice din spatele acestei inițiative de impact,, sustin organizatorii.
.
📑Despre #proiect
Vicovul Sustenabil este mult mai decât un proiect – este un angajament, o promisiune către un viitor în care comunitatea locală trăiește în armonie cu natura. Ne-am concentrat pe educație pentru a-i inspira pe elevi să devină lideri ai sustenabilității, învățându-i nu doar despre reciclare și colectare selectivă, ci și despre cum să îmbrățișeze un mod de viață sustenabil. 🌱🌍
🗓️Scurtă trecere în revistă a #agendei
Vineri, 10 noiembrie 2023:
🌿 Deschiderea evenimentului cu discursul domnului Vasile Iliuț, primarul Vicovu de Sus, care a oferit o perspectivă importantă despre inițiativele comunității și despre importanța acestei acțiuni în contextul local.
🌿 Vlad Gliga, CEO al The Climate Vertical, a împărtășit povești inspiraționale de succes din antreprenoriatul sustenabil din Piatra Neamț, motivând elevii să-și exploreze potențialul în comunitatea lor.
🌿 Ioana Cerescu, CEO al AER Piatra Neamț, a prezentat o viziune valoroasă asupra sustenabilității și acțiunii la nivel local.
🌿Impreună cu elevii entuziaști și proactivi s-a explorat problemele locale, în termeni de reciclare și colectare selectivă și au fost  identificate soluții de impact pentru acestea.
Sâmbătă, 11 noiembrie 2023:
🌿 Plantarea puieților de brad – simbol al creșterii și sustenabilității, un gest prin care am contribuit la protejarea habitatelor naturale.
🌿 Discursul inspirațional al domnului primar Vasile Iliuț, care i-a încurajat pe elevi să devină ambasadori ai sustenabilității în comunitatea Vicovu de Sus.
📝#Concluziile evenimentului
Educația are puterea de a schimba lumea, iar împreună putem face diferența. Fiecare gest, fiecare idee și fiecare puiet de brad plantat contribuie la creșterea unei generații conștiente și pregătite să aducă schimbări semnificative în comunitate.
..Am reușit să facem din Vicovul Sustenabil nu doar un eveniment, ci o mișcare continuă pentru „Bine pentru Comunitate, Bine pentru Tine.”Prin Vicovul Sustenabil, plantăm semințele unei schimbări durabile, contribuind la formarea unei generații conștiente ce va transforma comunitatea locală într-un exemplu de sustenabilitate. Să continuăm împreună această călătorie, unde educația devine forța care schimbă lumea. Mulțumim că sunteți forța motrice în spatele #Sustenabilității #Vicov! 🌿,, precizează organizatorii.