ACTUALITATE

Falticenean contrabandist. Transporta tigari cu o sacosa din plastic

Ieri, în jurul orelor 12.00 în timp ce polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au supravegheat zona gangului ce face legătura dintre strada Ana Ipătescu și B-dul Revoluției, din mun Fălticeni, jud. Suceava. S-a procedat la supravegherea respectivei zone ca urmare a numărului mare de constatări pe linie de contrabandă.

Astfel, în zona respectivă a fost observat PĂDUREANU GELU, de 28 ani, din  Fălticeni care purta o conversatie cu un alt bărbat din mun Fălticeni, la intrarea în gang dinspre strada Ana Ipătescu, din mun Fălticeni.

La un moment dat, în zona respectivă a parcat o dubă de culoare albă marca Ford, al cărui conducător auto l-a abordat pe numitul Pădureanu Gelu. După ce aceștia au vorbit preț de câteva secunde, numitul Pădureanu Gelu s-a îndreptat către imobilul situat la adresa Mun Fălticeni, B-dul Revoluției, jud Suceava – o magazie, al cărei acces se face dinspre str Ana Ipătescu. A intrat în acea magazie, iar la ieșire avea asupra sa o sacoșă din plastic de culoare neagră.

În timp ce se îndrepta spre conducătorul auto, lucrătorii de poliție au procedat la interceptarea acestuia și legitimarea lui, ocazie cu care au constatat că se numește Pădureanu Gelu și procedând la efectuarea unui control corporal și al bagajelor s-a identificat în punga de plastic de culoare neagră mai multe pachete de țigarete marca COMPLIMENT, iar în buzunarele sale s-a identificat suma de 620 lei.

A fost înregistrat dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii a două infracțiuni de contrabandă fapte prev și ped de art 270 alin 3 din legea 86/2006 modif de OUG 54/2010 cu aplicarea art 38 alin 1 din codul penal.

Având în vedere datele existente în dosar, organele de poliție au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni emiterea unui mandat de percheziție pe imobilul situat în mun Fălticeni, B-dul Revoluției, nr 4 parter, – magazie, jud Suceava cu acces dinspre str Ana Ipătescu, sens în care parchetul și-a însușit propunerea, iar Judecătoria Fălticeni a emis Mandatul de percheziție din 03.02.2022 orele 17.00.

La orele 18.15 a fost pus în aplicare mandatul de percheziție, ocazie cu care în incinta locației au fost identificate un număr total 7400 bucăți țigarete de diferite mărci de proveniență extracomunitară.

Având în vedere faptul că numitul Pădureanu Gelu nu a putut prezenta documente justificative pentru țigaretele în cauză , a fost ridicată cantitatea totală de 7400 țigarete de proveniență extracomunitară în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Compartimentului de investigare a Criminalitătii Economice Fălticeni pentru stabilirea întregului circuit al tigaretelor, urmând a se dispune soluție procedurală.