JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Educatoarea din Bosanci, acuzata de agresiune sexuala, control judiciar. Este acuzata de ar fi abuzat sexual trei fetite

Maria Podolak, educatoarea de la Gradinita cu Program Normal din Bosanci acuzata ca ar fi abuzat sexual trei fetite cu varste intre 3 si 7 ani a fost pusa in libertate. Tribunalul Suceava a admis ieri, contestaţia formulată de inculpata PODOLAK MARIA împotriva încheierii din data de 27.04.2022, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 879/314/2022/a1.6 al Judecătoriei Suceava.

Aceeasi instanta a desfiintat  în parte încheierea din data de 27.04.2022, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 879/314/2022/a1.6 al Judecătoriei Suceava şi, în rejudecare:

Tribunalul admite cererea formulată de inculpata PODOLAK MARIA şi, pe cale de consecinţă, în temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată prin încheierea nr. 4/AUP/04.01.2022 a judecătorului de drepturi ?i libertă?i din cadrul Judecătoriei Suceava, pronunţată în dosar nr. 281/314/2022, definitivă prin încheierea nr. 10/19.01.2022 a Tribunalului Suceava, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 04.05.2022.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpata PODOLAK MARIA, de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis în baza încheierii nr. 4/AUP/04.01.2022 a judecătorului de drepturi si libertăti din cadrul Judecătoriei Suceava, pronunţată în dosar nr. 281/314/2022, dacă nu este reţinută, deţinută sau arestată în altă cauză.

 

Obligatii dispuse de aceeasi instanta

 

În temeiul art. 215 alin. 1 Cod procedură penală, inculpata PODOLAK MARIA se va supune, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, următoarelor obligaţii instituite prin efectul legii : – să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară/instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară de Judecătoria Suceava ori organul judiciar în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei efective din mun. Suceava, bd. Prefect Gavril Tudoraş, nr. 11, bl 36B, sc. A, et. 5, ap. 62, jud. Suceava; – să se prezinte Poliţia Municipiului Suceava, judeţul Suceava, desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată. Conform art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, inculpata se va supune, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar şi următoarelor obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Suceava, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care soluţionează cauza; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; – să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu cu persoanele vătămate IEREMIE DOINA, prin reprezentant legal Ieremie Mariana, IEREMIE ELENA, prin reprezentant legal Ieremie Mariana, GOLEA SILVIA-GEORGIANA prin reprezentant legal Bivol Angela şi nici cu martorii din dosar, respectiv IEREMIE MARIANA,; IEREMIE SORIN,; BIVOL ANGELA, c; BIVOL ZAMFIR,; CARP DANIELA,; – să nu exercite profesia de educatoare.

Desemnează Poliţia Municipiului Suceava, judeţul Suceava, ca organ de supraveghere a inculpatei PODOLAK MARIA, pe perioada controlului judiciar, care în baza art. 215 alin. 6 Cod procedură penală, va verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpată, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, va sesiza de îndată judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Suceava/instanţa de judecată. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatei, că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor menţionate mai sus, se poate lua faţă de ea măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu. Măsura dispusă se comunică conform art. 215 alin. 5 Cod procedură penală, inculpatei, I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Supraveghere Judiciară, Poliţiei Municipiului Suceava, judeţul Suceava, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti, Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pentru a proceda în consecinţă potrivit competenţelor ce le revin. Va menţine dispoziţiile din cuprinsul încheierii atacate care nu sunt contrare prezentei. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din contestaţie vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, 04 mai 2022.