GENERAL

Dosar penal pentru ,distrugere din cuplă” și „vătămare corporală din culpă” dupa incendiul de la casa parorhiala dn Itcani

Dosar penal pentru ,distrugere din cuplă” și „vătămare corporală din culpă” dupa incendiul de la casa parorhiala dn Itcani
Ieri,  ora 14.26, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către Mighiu Gheorghe, de 68 ani, din mun. Suceava, despre faptul că, în timp ce se afla într-o anexă a Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel situată în mun. Suceava str. Grigore Alexandru Ghica și manevra un motofierestrău, s-a inițiat un incendiu.
În urma cercetărilor s-au constatat urmnătoarea situație de fapt:
Mighiu Gheorghe și Aldea Ion cetățeni din cartierul sucevean Ițcani, a dorit să ofere un ajutor Bisericii, fapt pentru care la 18.08.2023 au început să fasoneze cu ajutorul unui motofierestrău mai mult material lemnos ce se afla în curtea Bisericii. Astfel, Mighiu Gheorghe fasona cu motofierestrăul lemnele din curte, iar Aldea Ion le căra cu brațele și așeza în magazia Bisericii, care avea perete comun cu clădirea denumită generic „Prăznicar”.
La un moment dat, în jurul orei 14.20, Mighiu Gheorghe s-a deplasat în interiorul magaziei pentru a alimenta cu combustibil motofierăstrăul. După ce a alimentat, a inițait demarorul motofierestrăului, pentru a-l porni, ocazie cu care s-a produs o scânteie, care a ajuns la recipientul în care se afla benzină. Astfel s-a inițiat un incendiu, care a distrus în totalitate magazia Bisercii Sf. Apostoli Petru și Pevel, peretele clădirii denumită generic „Prăznicar” ce aparține bisericii, precum și alte trei încăperi care erau lipite de magazia Bisericii, încăperi ce aparțin numitei Paicu Liliana și Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava. Ambele încăperi erau folosite de pe post de magazie.
Incendiul ce a avut loc s-a soldat cu mai multe pagube materiale, respectiv distrugerea întotalitate a magaziei, și distrugerea parțială, doar a unui perete a clădirii denimită generic „Prăznicar” ce aparțin Bisercii Sf. Apostoli Petru și Pevel, situată în mun. Suceava str. Grigore Alexandru Ghica distrugererea parțială a două magazii ce aparțin Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava, sitiuată în mun. Suceava str. Grigore Alexandru Ghica precum și distrugerea unei magazii ce aparține numitei Paicu Liliana situate în mun. Suceava str. Grigore Alexandru Ghica.
Totodată, incediul a produs vătămarea corporală a lui Mighiu Ghorghe care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu arsuri de gradul I la membrele inferioare.
S-a întocmit dosar penal pivind infracțiunile de ,,distrugere din cuplă” și „vătămare corporală din culpă”