LOCAL

Bătaie intre vecini in Bogdănești. Poliiștii au deschis dosar penal

Bătaie intre vecini in Bogdănești. Poliiștii au deschis dosar penal
– La 18.08.2023, ora 14.28, Politia mun. Falticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de catre Dumitriu Lucia din com. Bogdanesti, despre faptul ca are loc o bătaie între vecini, iar unul dintre aceștia a fost lovit cu  un cuțit.
Ieri, jurul orei 14.15, în urma unui conflict spontan între frații Samson Gheorghiță, de 44 ani și Samson Constantin, de 43 ani, cu referire la împărțirea unor baloți de paie, Samson Constantin l-a înjunghiat pe Samson Gheroghiță cu un cuțit în zona abdomenului, ambii fiind sub influența băuturilor alcoolice. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care la ora 15.50 au constatat decesul lui Samson Gheorghiță. Autorul a fost identificat la fața locului.
Cercetarile in cauza urmeaza a fi preluate de  către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul S.I.C. și Serviciului Criminalistic, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a stabilit că în cursul zilei de 18.08.2023, Samson Constantin, pe fondul unui conflict spontan și totodată sub influența băuturilor alcoolice a suprimat viața fratelui său Samson Gheorghiță, prin folosirea unui cuțit, incidentul petrecându-se la locuința comună a celor două persoane, situată în com. Bogdănești, jud. Suceava.
Victima locuia împreună cu trei dintre frați în imobile diferite situate la aceeași adresă, toți fără ocupație, cunoscuți ca și consumatori de băuturi alcoolice.
În urma investigării-tehnico științifice a locului faptei a fost identificat obiectul vulnerant, fiind ridicate mijloace materiale de probă care vor fi examinate în condiții de laborator.
Cadavrul lui Samson Gheorghiță a fost identificat în grădina imobilului, la examinarea externă fiind evidențiate plăgi produse prin lovire cu cuțit.
Totodată, cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal Fălticeni, urmând ca necropsia să fie efectuată de către SML Suceava în cursul zilei de 19.08.2023.
Cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Samson Constantin și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18.08.2023, ora 21. 40, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, prev. de art. 199 alin. 1 Cod Penal, raportat la omor, faptă  art. 188 C. pen., urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.