LOCALPOLITICULTIMA ORĂ

DOSAR DE CANDIDAT. TU DECIZI: Fostul comandat al Batalionului 265 Poliție Militară vrea să fie primar al comunei Vama. Candidează din partea PSD

Fostul comandat al Batalionului 265 Poliție Militară vrea să fie primar al comunei Vama. Candidează din partea PSD. După ce a ieșit la pensie și a fost trecut în rezervă în urmă cu doi ani, Constantin Ciosnar a revenit în satul natal, Vama.
Pe 24 martie 2024, chiar când își sărbătorea ziua de naștere și-a anunțat candidatura la funcția de edil pe pagina personală de facebook. Cel mai probabil a vrut să confirme zvonurile care erau deja prin comunitate referitoare la o eventuala candidatura la conducerea priăriei.
Absolvent al Institutului Militar „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, el și-a servit țara în teatrele de operațiuni din Afganistan și Sudan și a fost comandant al Batalionului 265 Poliție Militară.
Deși a fost plecat mult timp, inima sa și domiciliul din buletin au rămas mereu la Vama, localitatea în care s-a născut. A revenit definitiv la Vama în urmă cu doi ani, când a trecut în rezervă, și tot atunci a decis să candideze pentru funcția de primar, nemulțumit de modul în care s-a dezvoltat comuna în toți acești ani. Nu vă putem publica pensia dar din ultima declaratie de avere, Constantin Ciosnar deține două case de locuit, ambele OȘTENIRE, doua terenuri intravilane -62.000 mp, un teren agricol-1000 mp, două hectare de pădure și 4 ha fâneață, toate moștenire. Desi a fost in teatrele de operațiuni, se pare că sumele primite sunt invizibile pe declaratia de avere in sensul că nu deține niciun bun ca fiind cumpărat. In momentul când vom gasi noi amănunte, le vom face publice.
,,La mulți ani celor născuți de ziua mea!(n.rep-24 martie)

Pentru a pune capăt speculațiilor de orice fel privind decizia mea referitoare la viitoarele alegeri locale, doresc să vă informez oficial că voi candida pentru funcția de primar al comunei Vama din partea Partidului Social Democrat.
Ca lider al comunității, primarul trebuie să mențină echilibrul între potențialul dat de experiența sa și preocuparea pentru binele celor conduși. Pentru a realiza acest echilibru, primarul trebuie să fie mai mult decât oricare dintre membrii echipei pe care o conduce o persoană integră. Integritatea, trăsătură ce se dezvoltă prin învățare și practică activă, înseamnă realizarea concordanței între ceea ce gândim, ceea ce spunem și ceea ce facem.
Mai sunt aproximativ două luni și jumătate, timp în care dumneavostră să analizați și să decideți dacă doriți schimbarea în comunitatea noastră angajându-mă pe mine în funcția de primar sau vă doriți continuitatea angajându-l pe domnul Lucuțar care a sărit din barca USR în cea a PNL crezând că va fi comandant de barcă dar …la “butoane” sunt și vor fi tot actualul primar flancat de consilierul dumnealui.
Faptul că “adversarii” mei politici nu pot să-mi conteste integritatea, studiile, pregătirea și experiența profesională și bazându-se pe faptul că o parte dintre alegători nu mă cunosc, încearcă să-mi creeze și să răspândească în comunitate un profil de “omu’ negru”; unu’ care văzându-se primar se urcă pe un cal (mai alb sau mai negru), scoate sabia și începe să taie în stânga și-n dreapta; adică, cu alte cuvinte, voi concedia personal din primărie, voi tăia ajutoarele sociale, voi obliga oamenii să-și dărâme gardurile etc. Nimic mai fals! Voi avea timp suficient în campania electorală să-mi prezint viziunea mea cu privire la SCHIMBARE în comunitatea de care aparțin.

Din proprie experiență vă spun că schimbarea nu se face apăsând pe un buton. Schimbarea necesită timp, COMUNICARE și nu se realizează doar de către primar – liderul comunității. Primarul este un mijlocitor (nu un manipulator). El arată calea prezentând avantajele și dezavantajele iar majoritatea trebuie să decidă dacă o urmează sau nu. Schimbarea se face cu oameni și pentru oameni. Suntem atât de înrăiți și de învrăjbiți cum nu am fost niciodată și…asta mai lipsea… să vin eu și să mă dau deștept.
Crezul meu este că primarul nu trebuie să demonstreze cât este el de deștept. El trebuie să demonstreze cât de deștepți și puternici sunt oamenii din jurul său indiferent că vorbim de personalul angajat la primărie sau de ceilalți locuitori ai comunei. Un primar trebuie să fie INTEGRU, să aibă pregătire, experiență, să stabilească obiective realiste – obiective care, în urma dezbaterilor publice, sunt agreate de majoritatea comunității și, nu în ultimul rând, să aibă… EMPATIE.
Și mai cred că nici un om nu este prost! Cei peste 30 ani în care am fost condus sau am condus m-au convins că fiecare om excelează într-un anumit domeniu iar liderul, bazându-se pe pregătirea și experiența sa profesională, trebuie să-i identifice potențialul și să-l așeze la locul potrivit. Iar dacă un lider nu i-a măsuri atunci când o persoană din subordinea lui este denigrată atunci nu-și merită statutul. Și încă ceva… liderul să nu uite niciodată să dea, indiferent de circumstanțe, Cezarului ce-i al Cezarului!

***
Chiar dacă am plecat cu traista în băț la 14 ani să-mi urmez visurile, Vama a fost mereu parte din mine. Am purtat-o și în Europa și în Asia și prin Africa. Aici m-am născut și tot aici am să mor; iar dacă voi avea șansa să vă fac pe dumneavoastră, măcar pentru câteva clipe, să vă uitați cu ochii mei și să gândiți cu mintea mea aș fi cu atât mai onorat și fericit.,, arata social democratul pe pagina de facebook.