ACTUALITATEANUNȚULTIMA ORĂ

Donare de sânge – roșul din mărțișor va însemna solidaritate

În 2022, donarea de sânge organizată de neobosita Andreea Huțuleac va fi pe 1 Martie. Anul trecut, a fost de Dragobete, pe 24 februarie. Va conta mult rezultatul acestei zile – adică sângele recoltat, care va salva vieți. Dar nu putem să nu ne oprim și la semnificațiile pe care un gest nobil, la îndemâna fiecăruia dintre noi, le poate căpăta de Mărțișor.

După cum se știe, firul alb din mărțișor simbolizează iarna și puritatea, iar firul roșu reprezintă vara și explozia de viață. Atât de îndrăgitul mărțișor marchează astfel o îmbinare a celor două anotimpuri atât de diferite. Ei bine, la fel ca la drapelul național, roșul va reprezenta de data asta chiar sângele. Cel pe care eroii din zilele păcii îl varsă pentru viața compatrioților lor. Albul, adică puritatea, va fi similar compasiunii și solidarității față de cei suferinzi, a căror viață este în primejdie.

Andreea Huțuleac speră ca donarea din 2022, de Mărțișor, să fie o mare reușită, la fel ca aceea de anul trecut, de Dragobete, iar astfel de acțiuni să devină o tradiție. Dar și o certitudine că, solidari fiind, putem învinge orice greutăți, chiar și moartea. Că lucrurile care ne unesc sunt mult mai trainice și importante decât cele care ne dezbină – acestea fiind, în primul rând, antipatiile inoculate politic. Andreea Huțuleac le mulțumește organizațiilor și persoanelor care îi susțin inițiativa – (…) -, dar și oamenilor simpli care au răspândit apelul pentru donare de sânge prin intermediul internetului.