BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Discursul de Anul Nou al lui Putin: Anul pașilor majori și al luptei pentru viitorul Rusiei

,,Anul care a trecut a fost un an al „deciziilor dificile, necesare, al pașilor majori” către independența deplină a Rusiei, iar acum țara luptă pentru viitorul ei,, a declarat sâmbătă președintele Vladimir Putin în discursul de Anul Nou adresat cetățenilor ruși. Șeful statului s-a adresat oamenilor țării care stau lângă armată, nu pe fundalul Kremlinului, ca de obicei.

După cum a explicat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adresa a fost înregistrată la sediul Districtului Militar de Sud. TASS a adunat declarațiile cheie ale discursului de Anul Nou al președintelui, care a durat nouă minute și a devenit cel mai lung din istorie. Rezultatele anului „A fost un an de decizii dificile, necesare, de pași majori către obținerea suveranității depline a Rusiei și consolidarea puternică a societății noastre”.

„Evenimentele cu adevărat esențiale, fatidice” din 2022 au devenit o piatră de hotar care pun bazele viitorului comun al rușilor și al adevăratei lor independențe: „Pentru aceasta luptăm astăzi”.

„A fost un an care a pus multe la locul lui, a separat în mod clar curajul și eroismul de trădare și lașitate, a arătat că nu există o putere mai mare decât iubirea pentru familie și prieteni, loialitatea față de prieteni și tovarăși, devotamentul față de Patrie”. Agresiunea occidentală Occidentul minte de ani de zile despre pace, dar de fapt se pregătea de agresiune: „Și astăzi recunoaște în mod deschis acest lucru, nu se mai jenează. Se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul ei pentru a slăbi și a diviza Rusia”.

Elitele occidentale s-au asigurat în mod ipocrit de intențiile lor pașnice, inclusiv de soluționarea conflictului din Donbass, dar de fapt „i-au încurajat în orice mod posibil pe neo-naziști”. Anul acesta, Occidentul a declarat un „război real al sancțiunilor” Rusiei:

„Cei care l-au început se așteptau la distrugerea completă a industriei, finanțelor și transporturilor noastre. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că împreună am creat o marjă de siguranță sigură”. Despre participanții la operațiunea militară „Miliștii ruși, milițiile, voluntarii luptă acum pentru țara lor natală, pentru adevăr și dreptate. Pentru ca garanțiile de pace și securitate pentru Rusia să fie asigurate în mod fiabil. Toți sunt eroii noștri, este cel mai greu moment pentru ei acum”. Autoritățile vor oferi toată asistența necesară familiilor acelor participanți la operațiune care au murit pe câmpul de luptă: „Vom face tot posibilul pentru a ajuta familiile camarazilor noștri căzuți să-și crească copiii, să le oferim o educație decentă și să obțină o profesie”. 

Putin a mulțumit armatei pentru serviciul curajos și a felicitat „tot personalul forțelor armate” de Anul Nou: „Întreaga noastră țară vastă este mândră de forța, rezistența și curajul dumneavoastră, rugăciunile și inimile a milioane de oameni sunt alături de voi. Și la masa de Anul Nou cu siguranta vor fi toasturi in cinstea ta”. Luptă pentru viitor Acum „cel mai important lucru este soarta Rusiei”, apărarea sa este „o datorie sacră față de strămoși și descendenți”.

„Întotdeauna am știut, iar astăzi suntem din nou convinși că viitorul suveran, independent, sigur al Rusiei depinde doar de noi, de puterea și voința noastră!”

Lupta Rusiei pentru interesele sale și viitorul său va deveni „un exemplu inspirator pentru alte state în lupta lor pentru o ordine mondială multipolară echitabilă”. Rușii trebuie să creadă că țara lor va rămâne „mare și independentă” și „nu va merge decât înainte și va câștiga”.

sursa:TASS