ACTUALITATELOCAL

Direcţia Regională Vamală Galaţi scoate la concurs 44 de posturi

Se fac angajări la Direcţia Regională Vamală Galaţi.

44 de posturi sunt scoase la concurs, după ce în ultima perioadă traficul a fost blocat de zeci de tiruri cu marfă din Ucraina, care aşteaptă uneori chiar şi câteva zile pentru efectuarea procedurilor vamale. Volumul de lucru a crescut de şase ori.

Angajarea de noi vameşi este necesară în condiţiile în care în ultima perioadă în zona portuară a municipiului Galaţi, în faţa Direcţiei Regionale Vamale, zilnic traficul rutier este blocat de zeci de tiruri din Ucraina, care aşteaptă două zile, uneori şi mai mult, să îndeplinească procedurile vamale.

La solicitarea Radio România Actualităţi, Autoritatea Vamală Română a precizat că aglomeraţia este cauzată de faptul că volumul de lucru în Vama Galaţi a crescut de şase ori faţă de cel înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă, în timp ce numărul angajaţilor este acelaşi, mobilizat în ture de 12 cu 24 şi 12 cu 48 de ore. De altfel, datorită asigurării permanenţei mulţi importatori din ţară şi străinătate preferă să îndeplinească procedurile vamale la Galaţi, deşi acest lucru ar putea fi făcut în judeţele sau ţările unde se află sediul social al importatorului.