ACTUALITATE

Depistati bauti la volan. Inconstienti, pun in pericol circulatia rutiera

Inconstieni a volan. La data de 02.09.2022, orele 22.45, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, a procedat la oprirea autoutilitara marca Dacia Dokker ce se deplasa pe drumul comunal din sat Preuteşti, comuna Preuteşti, județul Suceava, din direcția DJ 208  spre sat Preuteşti.

Conducătorul auto a prezentat cartea de identitate  și s-a constatat că se numește Ruscan Pavel  și întrucât acesta  emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul testului fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal față deRuscan Pavel pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal,  care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Preuteşti sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

 

– La data de 02.09.2022 la sediul Poliției mun. Vatra Dornei  s-a prezentat Vataman Gheorghe de 53 ani cu domiciliul în mun. Botoșani, județul Botoșani, care a declarat  că în timp ce conducea autoturismul marca Ford pe Drumul Național nr. 17  pe raza comunei Iacobeni, județul Suceava, din direcția Bistrița –Botoșani, într-o curbă la dreapta a derapat  și a pierdut controlul autovehiculului  intrând în coliziune cu zidul de beton de pe marginea drumului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest şi a rezultat o valoare de 0,63 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Spitalul mun. Vatra Dornei în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

 

– La data de 03.09.2022, ora 01.40, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti  în sat Hârtop a observat un autoturism marca Audi și s-a procedat la oprirea acestuia fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei.

Cu ocazie cercetărilor efectuate, s-a constatat că conducătorul auto se numeşte BRĂILEANU IOAN, de 24 ani, domiciliat în  sat Hârtop.

Întrucât conducătorul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recolat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii P.P. Hârtop, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe fapte prev si ped  art. 336 al 1  C.penal.