GENERAL

De la 1 iulie va intra în vigoare programul Rabla 2

 De la 1 iulie va intra în vigoare programul Rabla 2 – a anunţat ieri preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

Conform acestui proiect, românii vor putea preda maşinile vechi autorităţilor locale şi vor primi în schimb o sumă de bani, fără a fi obligaţi să îşi cumpere autoturisme noi.

Va fi o nouă ocazie de a curăţa oraşele de maşinile vechi, a mai spus Emil Boc la finalul unei şedinţe a conducerii Asociaţiei Municipiilor din România.

Emil Boc: Am discutat cu ministrul mediului ca de la 1 iulie să intre în vigoare programul Rabla 2 sau cum să-i punem denumirea, unde Suceava deja are un proiect pilot, Sfântu Gheorghe de asemenea îl derulează, care în ce constă? Maşinile mai vechi de 15 ani să poată fi predate la administraţiile locale, unde vor primi pentru acea maşină veche 3.000 de lei, 1.500 de lei pune primăria, 1.500 de lei pune Agenţia Fondului de Mediu prin Ministerul Mediului.

Asociaţia Municipiilor i-a mai cerut Guvernului un program predictibil pentru termoficare, astfel încât primarii să fie pregătiţi din timp pentru iarna viitoare. O altă solicitare a ţinut de implicarea mai mare a autorităţilor locale în realizarea ghidurilor de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.