BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

A fost alocat primul miliard de grivne pentru reconstrucții în teritoriile eliberate

Primul miliard de grivne a fost alocat pentru reconstrucția așezărilor eliberate de invadatorii ruși. Aceste fonduri vor fi folosite pentru refacerea prioritară a infrastructurii orașelor care au suferit cel mai mult, transmite agenția de presă BucPress, citând ACC.

„Direcționăm primul miliard de grivne din fondul de rezervă pentru reconstrucția teritoriilor eliberate de trupele rusești. Fondurile vor fi folosite pentru a elimina consecințele ostilităților și pentru a reconstrui infrastructura cu prioritate”, a declarat prim-ministrul Denis Șmigal în Telegram.

În special, 400 milioane UAH au fost alocate pentru regiunea Kiev, 250 milioane UAH pentru fiecare regiune: Cernihiv și Sumî. Alte 100 de milioane UAH au fost alocate pentru regiunea Jitomir.

Fondurile alocate vor fi folosite pentru repararea rețelelor inginerești și refacere a sistemelor de încălzire, energiei electrice, gazoductelor și apeductelor. În plus, fondurile vor fi folosite pentru înlăturarea obiectelor demolate, repararea acoperișurilor, înlocuirea ferestrelor și ușilor, eliminarea gropilor și a altor nevoi prioritare.

Se observă că administratorul fondurilor vor fi administrațiile militare și civile din fiecare regiune. Din partea Guvernului coordonator va fi Ministerul Dezvoltării Comunitare și Teritoriale.

„Aceasta este doar prima etapă și va fi mult de lucru înainte pentru a reconstrui țara. Vom începe imediat după victoria noastră”, a comentat Șmigal.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu