ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Crimă din gelozie. O femeie si-a ucis soțul cu un cuțit. A fost găsită în vecini și săltată de polițiști

Crimă din gelozie. O femeie si-a ucis soțul cu un cuțit. A fost găsită în vecini și săltată de polițiști. Ieri dimineață,  Poliția Municipiului Vatra –Dornei a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112 de către Pista Gheorghe din mun. Vatra Dornei, judeţul Suceava, despre faptul că a găsit un om mort.

La fața locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei însoțiți de un tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei iar din primele verificări efectuate, au rezultat următoarele:

În dimineața de 13.09.2022 numitul Pișta Gheorghe s-a deplasat la locuința vecinului său Amănioaie Mihai de 40 ani situată în com Șaru Dornei, sat Plaiu Șarului, jud. Suceava, ocazie cu care în curtea locuinței sale l-a găsit pe acesta, fiind căzut. Echipajul ambulanței sosit la fața locului a constatat decesul persoanei în cauză.

Totodată cu ocazia deplasării la fața locului a lucrătorilor de poliție, au constatat în urma examinării cadavrului că acesta prezenta o plagă înțepată.

Numitul Amănioaie Mihai locuia împreună cu soția sa Amănioaie Angelica iar locuința a fost găsită încuiată, având un lacăt amplasat pe sistemul de închidere.

În cauză a fost înregistrat dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, faptă prev. şi ped. de art 188 din Codul penal.

Din cercetări a rezultat faptul că soţii Amănioae Mihai şi Angelica era căsătoriţi şi locuiau împreună în casa soţiei din localitatea com Șaru Dornei, sat Plaiu Șarului, jud. Suceava. Îşi procurau mijloacele necesare traiului lucrând ca zilieri la diferite persoane. Ambii erau cunoscuţi ca şi consumatori înrăiți de băuturi aloolice.

Din primele verificări a reieşit faptul că în noaptea de 13.09.2022,  pe fondul unui conflict spontan,  Amănioae Angelica de 40 ani a înjunghiat victima cu un cuţit în zona toracică, leziunile astfel cauzate conducând la deces.

Amănioae Angelica a fost depistată la locuinţa unui cunoştinţe din localitatea de domiciliu, fiind condusă la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce urmează a fi exploatate în cadrul dosarului penal. Cadavrul victimei a fost descoperit de un martor în data de 13.09.2022 în jurul orelor 07.30 lângă fântâna din apropierea locuinței.

În urma cercetărilor investigativ-operative și de cercetare penală s-a stabilit că în noaptea de 12/13.09.2022 pe fondul geloziei între soții Amănioaie s-a iscat un conflict spontan ocazie cu care aceștia s-au lovit reciproc iar la un moment dat  Amănioaie Angelica a pus mâna pe un cuțit cu care a lovit la întâmplare în soțul ei, în cameră fiind întuneric, locuința nefiind racordată la rețeaua electrică. Ulterior a părăsit locuința și s-a deplasat spre centrul comunei.

După ce a fost depistată, în timpul cercetărilor aceasta a recunoscut comiterea faptei.

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii de către Amănioaie Angelica a infracţiunii de violență în familie raportat la omor, faptă prev. şi ped. de art. 199 rap la 188 din Codul penal.

Față de inculpată s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore fiind condusă în CRAP al IPJ Suceava, urmând ca la data de 14.09.2022 să fie prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.