GENERALULTIMA ORĂ

Punctul de trecere a frontierei Krasnoilsk-Vicovu de Sus pe ultima sută de metri

De ceva vreme se discută tot mai mult despre deschiderea Punctului de trecere a Frontierei „Crasnoilsc -Vicovu de Sus”. Or, situația la Porțile Uniunii Europene prin vama Porubne-Siret, devine tot mai complicată. Sute de tiruri întinse pe o distanță de peste 35 de kilometri, chiar de la ieșirea din orașul Cernăuți, care așteaptă să intre în România,  îngreunează tot mai mult traficul pe drumul european 85.

Pentru a afla care este situația la punctul de trecere a Frontierei „Crasnoilsc- Vicovu de Sus” ne-am deplasat la fața locului împreună cu primarul comunei Crasna, dl Ștefan Dragun și doamna Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți. Drumul ce duce spre frontieră este în construcție. Se muncește la betonarea drumului. Potrivit domnului primar, într-o zi poate fi betonat o porțiune de 600 de metri. De asemenea, se lucrează intens și la amenajare Punctului de trecere Crasnoilsc-Vicovu de Sus.

Drumul ce duce spre Vicovu de Sus este național și lucrările sunt finanțate de Guvernul Ucrainei. Primăria comunei Crasna se implică în măsura împuternicirilor sale la urgentarea lucrărilor de construcție și amenajarea Punctului de trecere a frontierei.

Preotul Vasile Paulencu, parohul bisericii din Crasna, regiunea Cernăuți își amintește și acum despre anul 1990 când peste 5 mii de români din județul Suceava au trecut vama pe jos prin punctul de trecere Crasnoilsc-Vicovu de Sus, venind să-și îmbrățișeze frații și să participe împreună la Hramul Bisericii din Crasna.

Potrivit autorităților locale punctul de trecere a frontierei Crasnoilsc – Vicovu de Sus urmează să fie deschis anul acesta,  la finele lunii septembrie.

 

sursa:bucpress.reu