ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Cosmin este șoferul teribilist din sensul giratoriu din Suceava

POLIȚIȘTII AU DISPUS SANCȚIONAREA CONTRAVENȚIONALĂ ȘI SUSPENDAREA DREPTULUI DE A CONDUCE VEHICULE PENTRU 150 ZILE FAȚĂ DE UN ȘOFER CARE, ÎN CONDIȚII METEO EXTREME, A EFECTUAT DRIFT-URI ÎNTR-UN SENS GIRATORIU, PUNÂND ÎN PERICOL SIGURANȚA RUTIERĂ .  La 02.07.2024, pe rețeaua de socializare “Facebook” a fost distribuită, o înregistrare video cu un autoturism marca FIAT de culoare galbenă, al cărui conducător auto a adoptat un comportament agresiv în sensul că a întors autoturismul în sensul gratoriu acționând frâna de ajutor, înregistrare care ulterior a fost preluată de televiziunile naționale și prezentată la buletinele de știri principale în mai multe zile.

Întrucât în înregistrarea inițială nu se putea distinge numărul de înmatriculare, s-au efectuat verificări și s-au obținut înregistrările efectuate de sistemul de supraveghere video al Municipiului Suceava, ocazie cu care a fost identificat vehiculul, respectiv autoturismul marca FIAT Albea cu nr. de înmatriculare SV09RGD.

S-a procedat la identificarea conducătorului auto, care a fost invitat la sediul Poliției Municipiului Suceava- Biroul Rutier în vederea clarificării aspectelor prezentate.

Cu ocazia verificărilor am identificat conducătorul auto în persoana lui Ștefănescu Cosmin, de 20 ani, din mun. Suceava.

Având în vedere cele constatate în urma vizionării înregistrărilor obținute de la adminsitrația locală, lui Ștefănescu Cosmin i s-au întocmit două procese-verbale de constatare a contravenției, după cum urmează:

  • pentru adoptarea unui comportament agresiv prin aceea că a întors vehiculul acționând frâna de mână în sensul giratoriu amenajat la intersecția str. Ciprian Porumbescu și Vasile Bumbac, s-a întocmit pv pentru încălcarea prevederilor art. 541 (1) din OUG 195/2002 R, pentru care s-a aplicat sancțiunea principală de 4 puncte amendă în valoare de 660 lei și pe cea complementară de suspendare a exercitării drepului de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile, iar
  • pentru adoptarea unui comportament agresiv prin aceea că a întors vehiculul acționând frâna de mână în intersecția str. Ciprian Porumbescu și str. Mihai Viteazul și circulația pe contrasens imediat după aceea pe același sector de drum, s-a întocmit pv din 08.07.2024 pentru încălcarea prevederilor art. 541 (1) din OUG 195/2002 R și art. 41 alin. (1) din OUG 195/2002 R, pentru care s-au aplicat sancțiunile principale de 4, respectiv 6 puncte amendă în valoare de 660, respectiv 990 lei și pe cea complementară de suspendare a exercitării drepului de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 30, respectiv 90 de zile;
  • În total s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce vehicule pentru 150 de zile și sancționarea cu amenzi în valoare de 2310 lei.

În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, poliția rutieră nu tolerează astfel de comportamente ale participanților la traficul rutier care, în mod evident, aduc atingere climatului de siguranță rutieră.