ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Șofer teribilist sancționat de polițiștii suceveni

POLIȚIȘTII AU DISPUS SANCȚIONAREA CONTRAVENȚIONALĂ ȘI SUSPENDAREA DREPTULUI DE A CONDUCE VEHICULE PENTRU 150 ZILE FAȚĂ DE UN ȘOFER CARE, ÎN CONDIȚII METEO EXTREME, A EFECTUAT DRIFT-URI ÎNTR-UN SENS GIRATORIU, PUNÂND ÎN PERICOL SIGURANȚA RUTIERĂ . La data de 02.07.2024, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de catre un șofer care a efectuat manevre neregulamentare, agresive, efectând drift-uri într-un sens giratoriu și punând în perocol siguranța rutieră.

Gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a produs indignarea celorlalți participanți la trafic, în condițiile efectuării manevrelor riscante în condiții de ploaie torențială, pericol de acvaplanare, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către polițiștii rutieri s-a constatat faptul că la data de 02.07.2024, un bărbat de 20 ani, din mun. Suceava, a condus un auto tip taxi, adoptând un comportament agresiv prin aceea că a întors vehiculul acționând frâna de mână în sensul giratoriu amenajat la intersecția str. Ciprian Porumbescu și Vasile Bumbac.

De asemenea, același comportament rutier agresiv a fost adoptat de către șofer și în intersecția str. Ciprian Porumbescu și str. Mihai Viteazul, circulând pe contrasens imediat după aceea pe același sector de drum.Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute de art. 101 alin. 3 lit. G și 101 alin. 3 lit. E din OUG195/2002R cu amendă în cuantum de 2.310 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 zile.

,, În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave.

Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media.

Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră.

Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră.

Mulțumim totodată reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră,, a transis IPJ Suceava.