NAȚIONALPOLITICULTIMA ORĂ

Conducerea CJ Botoșani condusă de liberalul Valeriu Iftimie si-a stabilit cei doi vicepreședinți: unul de la PNL și unul de la PSD

Conducerea CJ Botoșani condusă de liberalul Valeriu Iftimie si-a stabilit cei doi vicepreședinți: unul de la PNL și unul de la PSD. Liberalii din județul vecin nu au așteptat alegerile parlamentare așa cum se așteaptă la noi. După ceremonia de învestire a noului Consiliu Județean Botoșani  desfășurată astăzi, a avut loc o ședință extraordinară cu două puncte pe ordinea de zi. Acestea au vizat organizarea comisiilor de specialitate în domeniile principale de activitate, repartizarea consilierilor în aceste comisii, precum și desemnarea vicepreședinților Consiliului Județean.

Înainte de votul pentru alegerea celor doi vicepreședinți, consilierii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au părăsit sala de ședințe. Deși AUR a obținut trei mandate la alegerile locale din 9 iunie 2024, învestiți au fost doar Ciprian Ignătescu și Bobi Buciuleac întrucât reprezentanții partidului au cerut invalidarea lui Eusebiu Cilibiu, cap de listă la alegerile locale.

În ciuda protestului, procedura de vot secret pentru vicepreședinții Consiliului Județean a continuat, iar ședința a fost considerată statutară. Dorin Birta și Constantin Bursuc au obținut fiecare câte 26 voturi „pentru”, fiind astfel învestiți în funcțiile de vicepreședinți. Conducerea județului este acum oficial în mâinile lui Valeriu Iftime, care a preluat funcția de președinte al Consiliului Județean, împreună cu cei doi vicepreședinți, Constantin Bursuc (PNL) și Dorin Birta (PSD).