administratieULTIMA ORĂ

Ciucă despre deschiderea PCTF Vicovu de Sus: Nu avem încă o perspectivă

Premierul Nciolae Ciucă a declarat la Suceava că deocamdată nu se știe încă când se va deschide Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus în condițiile în care partea ucraineană nu a realizat cei 7 kilotmerri de drum.

În urmă cu mai bine de două luni, în urmă unei reuniuni între partea română și ucraineană, fusese stabilit o dată sigura a deschidere acestui punct însă din păcate partea ucraineană nu s-a implicat deloc. Data stabilită, cea de 20 iulie a trecut deja iar lucrările privind infrastructura rutieră către punctul de control pe partea Ucrainei nu au avansat deloc.

,, Știți foarte bine că am avut un comitet inter-ministerial pentru facilitarea tranzitului prin mai multe puncte de trecere a frontierei pe partea de nord. Aici, la Vicovu, am luat toate măsurile. La nivelul Ministerului de Interne, este deja finalizat. Am avut o discuție și cu autoritățile ucrainene. Sigur, s-a precizat un termen la care urma să fie puse în funcțiune și dinspre partea ucraineană. 20 iulie, da. Sincer, chiar ne gândeam ca la începutul lunii august să inaugurăm acel punct de trecere a frontierei. Din păcate, cei şapte kilometri de drum care fac legătura cu punctul de trecere a frontierei în interiorul Ucrainei nu au fost finalizați și nu avem încă o perspectivă,, a declarat premierul Nicoale Ciucă.