ACTUALITATELOCAL

Cearta ca la usa cortului intre frati pe casa parinteasca din Corocaiesti

Cearta ca la usa cortului intre frati pe casa parinteasca din Corocaiesti. Politistii chemați să facă dreptate. Noaptea trecuta,un barbat,  de 42 ani, a sunat la 112 sa spuna că din locuința părintească au fost distruse și sustrase mai multe bunuri comune de către fratele său, de 49 ani.

La faţa locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Ordine Publică, iar ulterior au preluat cercetările lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, ocazie cu care au constatat următoarele: Reclamantul sustine ca  a fost plecat de la locuința părinților situată în com. Verești, sat Corocăiești, jud. Suceava de la începutul anului 2021, iar în seara zilei de 16.07.2022, când a revenit la domiciliu a constatat că fratele său a distrus și sustras mai multe bunuri comune din locuința părinților, care în prezent sunt decedați.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat fratele sau care a recunoscut că în luna august 2021 a luat o parte din bunuri din locuința părinților, pe care le-a transportat la stâna pe care o deține pe raza localității Corocăiești, în zona denumită „La Manghiuc”, bunuri pe care le deține și în prezent, respectiv un aragaz, butelie, articole de îmbracăminte și veselă.

Procedându-se la efectuarea cercetării la fața locului, s-a constatat distrugerea unui ochi de sticlă de la un geam din interiorul locuinței, precum și sustragerea bunurilor mai sus-menționate. De asemenea, din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că până în prezent nu s-a efectuat succesiunea după parinti, iar în prezent moștenitorii sunt fratii. În cauză s-a întocmit dosarul de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt între rude”, faptă prev. de art. 231 alin. 1 Cod penal rap. la art. 228 alin. 1 Cod penal și a infracțiunii de „distrugerea”, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. 1 Cod penal, ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii P.P. Vere