GENERAL

Batran carbonizat in urma unui incendiu. Sotia a incercat sa il salveze dar a suferit arsuri

Ieri,  în comuna Frătăuții Vechi a avut loc un incendiu de vegetatie lângă o locuință. O persona a fost arsa de vie iar alta a suferit arsuri la maini.

În zona incendiului a fost identificată o persoană carbonizată care în urma verificărilor efectuate s-a constatat a fi proprietarul locuinței, respectiv numitul Ionesi Dimitrie în vârstă de 89 de ani. La fața locului a sosit un echipaj de pompieri voluntari ai Primăriei com. Frătăuții Vechi care au stins incendiul.

Din discuțiile purtate cu soția persoanei decedate s-a constatat faptul că acesta s-a deplasat în grădina locuinței pentru a da foc vegetației uscate. Având în vedere vârsta înaintată a numitului Ionesi Dimitrie, faptul că se deplasa greu și faptul că vântul făcea ca focul să se propage rapid producând un nor dens de fum, acesta a căzut în zona incendiată fiind astfel carbonizat. Soția acestuia văzând că este cuprins de flăcări a luat un recipient cu apă pentru a încerca să îl salveze stingând flăcările, ocazie cu care a suferit arsuri la membrele superioare.

La fața locului a sosit și un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți care a acordat asistență medicală numitei Ionesi Aurelia, aceasta fiind transportată ulterior la unitatea spitalicească. Ionesi Dimitrie a fost preluat de autoutilitara funerară și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți-Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, fapte prev. și ped. de art. 192 alin. 1 și art. 196 alin. 1 din Codul Penal.