GENERAL

Bălan catre ministrul Transporturilor: Lucrări de modernizare și reparații ale drumurilor naționale din Moldova care se efectuează în anul 2022

Deputatul PNL Ioan Bălan cere de la ministrul Transporturlor, Sorin Mihai GRINDEANU detalii despre lucrări de modernizare și reparații ale drumurilor naționale din Moldova care se efectuează în anul 2022

    ,, Sunt unanim apreciate eforturile Guvernului, în mod special ale Ministerului transporturilor și infrastructurii, în ceea ce privește progresul și accelerarea demersurilor pentru realizarea marilor proiecte de investiții rutiere – autostrăzile Moldovei. Cu toate aceste, până la realizarea și punerea în circulație a noilor drumuri de mare viteză, este foarte important să fie menținut și susținut programul de întreținere și modernizare a drumurilor naționale care conectează Capitala de Regiunea de Nord-Est a României. Acest lucru este cu atât mai important cu cât finanțările europene nerambursabile disponibile pentru infrastructura rutieră trebuie utilizate într-un termen destul de scurt,, sustine Balan.

Ce vrea sa stie  liberalul:

Având încredere că Ministerul transporturilor și infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va acorda o atenție deosebită drumurilor naționale din această parte a țării, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Care sunt drumurile naționale cuprinse în programul national de modernizare și întreținere a infrastructurii din regiunea Moldovei în anul 2022? Solicit o situație care să reflecte atât secțiunile de drum asupra cărora se realizează lucrări, tipul de lucrări efectuate și termenele de finalizare estimate.
  • Care este valoarea totală a investițiilor programate pentru întreținerea/reabilitarea sau modernizarea drumurilor naționale din Moldova în anul 2022?
  • Având în vedere faptul că în cadrul Guvernului României există un consens asupra accelerării ritmului investițional, vă rog să precizați dacă în momentul în care se va realiza prima rectificare bugetară veți susține o creștere a alocărilor financiare pentru susținerea investițiilor în infrastructura de transporturi?