SĂNĂTATE

Are copilul meu nevoie de terapie? Cinci motive pentru a spune „da” la terapie pentru copilul dumneavoastră.

Cinci motive pentru a lua în considerare posibilitatea de a face terapie pentru copilul dumneavoastră
1.) Terapia funcționează.

Tipul de terapie care este cel mai bun pentru copilul dvs. depinde de provocările copilului dvs. Decenii de cercetări confirmă faptul că psihoterapia ajută la îmbunătățirea vieții. Pentru copii, câteva tipuri de terapie sunt deosebit de utile, inclusiv (dar fără a se limita la) terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia comportamentală, formarea abilităților sociale și terapia de interacțiune părinte-copil.

2.) Învățarea unor abilități de adaptare poate ajuta copiii să navigheze în timp prin adversitate.

Pe măsură ce copiii noștri cresc și se dezvoltă, îi învățăm în mod constant noi abilități (de exemplu, formarea somnului, formarea oliței, mersul pe bicicletă, navigarea în relațiile sociale etc.). Pe măsură ce copiii noștri trec de la o etapă la alta, ei învață, de asemenea, cum să facă față situațiilor dificile (de exemplu, faptul că nu vor să împartă jucăria lor preferată, că nu sunt incluși alături de prietenii lor, provocări familiale).

Dacă copiii învață cum să facă față în mod adaptiv acestor provocări la o vârstă fragedă, pot intra la vârsta adultă cu mai multe instrumente pentru a fi rezilienți și a face față provocărilor mai târziu în viață. Terapia poate ajuta în acest sens.

3.) Copiii pot învăța să ceară ajutor atunci când au nevoie de el.

„Nu trebuie să facem totul singuri. Nu am fost niciodată meniți să o facem.” -Brené Brown, Rising Strong

Câți dintre noi încercăm să nu cerem ajutor, crezând uneori că a fi independent și puternic înseamnă că facem totul de unul singur? Este nevoie de putere și vulnerabilitate pentru a cere ajutor.

Poate fi foarte greu pentru mulți copii și adulți să recunoască atunci când avem provocări și să ceară ajutor atunci când avem nevoie. Dacă copilul dvs. are probleme de stres și/sau de sănătate mintală, învățându-l că există profesioniști care îl pot ajuta să se descurce cu stresul și sănătatea mintală îi oferă o bază pentru a învăța să ceară ajutor atunci când are nevoie, în timp.

4.) Un terapeut poate adăuga un alt membru în echipa copilului dumneavoastră.

„Este nevoie de un sat pentru a crește un copil.” – Autor necunoscut

„Dacă este nevoie de un sat pentru a crește un copil, este nevoie de un sat pentru a sprijini părintele acelui copil.” – Ann Douglas

Aducerea unui sprijin suplimentar în viața copilului dumneavoastră poate ajuta copilul și pe dumneavoastră. Sprijinul social poate fi un mare factor de protecție atunci când copiii trec prin momente dificile. Un terapeut poate face parte din echipa copilului dvs. și îl poate ajuta să navigheze în momentele dificile. Faptul că aveți un terapeut pentru copilul dumneavoastră vă poate ajuta și pe dumneavoastră, ca părinte, adăugând la echipa dumneavoastră oameni cărora le pasă de copilul dumneavoastră și care vă ajută să îl creșteți.

5.) Puteți renunța dacă nu vă place.

Dacă încercați terapia pentru copilul dvs. și fie copilul dvs. fie dvs. nu vă place, puteți schimba terapeutul sau puteți întrerupe tratamentul și încerca altceva.

Cum găsesc un terapeut pentru copilul meu?

Gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie la un terapeut: Puneți-vă următoarele întrebări: Cu ce provocări se confruntă copilul dumneavoastră sau ce simptome are? Doriți pe cineva specializat într-o anumită grupă de vârstă (copilărie timpurie, vârstă școlară, adolescență)? Doriți să lucrați cu un terapeut care face formare parentală și/sau terapie de familie? Doriți pe cineva care lucrează cu persoane cu afecțiuni cronice de sănătate? Căutați un terapeut care are experiență de lucru cu membri ai comunității dvs. rasiale, culturale sau religioase? Doriți pe cineva care are un anumit număr de ani de experiență?
Verificați cu compania dumneavoastră de asigurări sau decideți dacă puteți sau doriți să plătiți în mod privat: Majoritatea companiilor de asigurări au liste cu terapeuții care oferă servicii pe care le vor plăti.
Întrebați medicul copilului dumneavoastră: Unii medici vor avea recomandări de terapeuți disponibili pentru a vă ajuta cu provocările dumneavoastră specifice.
Întrebați-vă prietenii: Cuvântul din gură în gură poate fi o modalitate excelentă de a afla despre opțiunile pe care le aveți în comunitatea dvs. locală.
Sunați terapeutul: Odată ce aveți un terapeut în minte, sunați-l pe terapeut sau biroul acestuia și întrebați dacă oferă ceea ce căutați.
Ce se întâmplă dacă copilului meu nu-i place terapeutul lor?
Găsiți unul nou! Le spun pacienților mei că, dacă nu se simt bine cu mine sau nu mă plac, îi voi ajuta să găsească un alt terapeut. Terapeuții nu sunt de aceeași mărime pentru toți. La fel ca și medicii, diferite stiluri și personalități funcționează mai bine pentru diferite persoane. Atunci când mergeți la terapie, este esențial să găsiți pe cineva cu care vă simțiți confortabil și în care puteți avea încredere.

Are copilul meu nevoie de un terapeut?
Nu trebuie să luați această decizie de unul singur. Dacă vă puneți această întrebare, discutați cu pediatrul copilului dumneavoastră sau găsiți un specialist în sănătate mintală pentru ca acesta să fie evaluat. Acești profesioniști pot ajuta să identifice dacă există anumite abilități pe care copilul dvs. ar beneficia de învățarea în cadrul unei terapii sau dacă există alte mijloace de sprijin pentru a vă ajuta copilul.