INTERNAȚIONAL

Al doilea cutremur în doar câteva ore resimțit în nordul Israelului

Seismul de 3,6 grade pe scara Richter nu a provocat pagube sau răniți.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter a fost resimțit în nordul Israelului miercuri dimineața devreme, la doar câteva ore după ce marți seară a fost resimțit un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade în zonă, potrivit Serviciului de prospectare geologică din Israel (GSI). Nu au fost raportate răniți sau pagube în niciunul dintre cele două incidente.

Epicentrul ambelor cutremure a fost localizat în Iordania, la sud de Kinneret, potrivit GSI. Nu a fost activată o alertă de cutremur, deoarece cutremurele nu au pus în pericol cetățenii israelieni.

La primul cutremur de marți, rezidenții au raportat zguduiri puternice, unele relatări spunând că zguduirile s-au simțit mai rău decât la alte cutremure recente de magnitudine similară.

Cutremurele cu magnitudinea între 3 și 3,9 grade pe scara Richter sunt considerate minore și, deși pot fi resimțite de multe persoane, nu provoacă de obicei pagube.
Cutremurele au loc la doar câteva săptămâni după ce un cutremur cu magnitudinea 3,8 și unul cu magnitudinea 3,6 au zguduit nordul Israelului la 24 de ore distanță unul de celălalt.

sursa articol: www.jpost.com/breaking-news