ANUNȚBREAKING NEWS

A murit Eugen Simion! Academicianul era internat în spital de peste o lună

Academicianul Eugen Simion – fost președinte al Academiei Române s-a stins din viață la Spitalul de Urgență Elias din Capitală. Avea 89 de ani și era internat de mai bine de o lună. Medicii spun că avea multiple afecțiuni cronice. Eugen Simion a fost critic și istoric literar, editor, profesor universitar, iar între anii 1.998 și 2006 a condus Academia Română.

Academicianul Eugen Simion, critic și istoric literar, a murit marți, la vârsta de 89 de ani. Informația a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Elias din București.

Eugen Simion era internat în spital de peste o lună și suferea de câteva afecțiuni cronice.

Eugen Simion era critic și istoric literar, editor, eseist și profesor universitar, membru titular al Academiei Române și președinte al acestui for cultural român din 1998 până în 2006.

Eugen Simion s-a născut la 25 mai 1933 în comuna Chiojdeanca din județul Prahova.

A studiat la Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești, devenit Liceul „I. L. Caragiale”, astăzi Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, unde a fost coleg cu Nichita Stănescu.

Între 1952 și 1957 a urmat cursurile Facultății de Litere a Universității din București. Printre profesorii săi se numărau Tudor Vianu, G. Călinescu, Alexandru Rosetti și Iorgu Iordan. A obținut titlul de doctor în științe filologice cu teza Eugen Lovinescu, scepticul mântuit, condusă de profesorul Șerban Cioculescu (1969), potrivit Wikipedia.