ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

30 de ani de închisoare pentru Vasile Lavric, supranumit ”mâncătorul de femei” / A fost condamnat pentru omor calificat și profanare de cadavre / Sentința nu e definitivă

Suceveanul Vasile Lavric, cunoscut și sub denumirea de ”mâncătorul de femei”, și-a aflat miercuri pedeapsa pe care o are de executat. Tribunalul Suceava l-a găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de violență în familie în varianta omorului calificat și profanare de cadavre sau morminte și l-a condamnat la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

Soluția nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Lavric a fost trimis în judecată la mijlocul anului trecut și este în arest preventiv de la finalul lui 2020.

”În urma cercetărilor efectuate a rezultat că inculpatul, în noaptea de 10/11 iunie 2020, și-ar fi luat soția de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuți, transportând-o într-un loc necunoscut, după care pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenție viața și apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menținerea măsurii arestării preventive și a sechestrului asigurător constituit”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aurica Lavric (fostă Bodnărescu) avea relații cu Vasile Lavric din anul 2005 (când au dispărut alte două femei din viața lui Vasile Lavric), iar din 2015 era căsătorită cu el. Aveau împreună trei copii.

Vasile Lavric a fost principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005). Se pare că bărbatul a avut relații cu toate trei. Se știe cert că în timp ce era căsătorit cu Nicoleta, Lavric i-a făcut un copil Ramonei, care era minoră. El a fost atunci trimis în judecată pentru act sexual cu un minor, însă a scăpat de condamnare.