BREAKING NEWSMONDEN

Ziua Îndrăgostiților 2024. Ce trebuie neapărat să faci de Sfântul Valentin, să ai parte de iubire

Valentine’s Day este o sărbătoare mult așteptată de toți îndrăgostiții din întreaga lume. Românii își sărbătoresc de multă vreme iubirea pe 14 februarie deși exista deja o sărbătoare similară pe 24 februarie. Puțini știu însă cine a fost Sfântul Valentin.

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită anual la data de 14 februarie. Acum îndrăgostiții au un motiv în plus să-și declare iubirea. Românii au două zile ale îndrăgostiților în luna februarie.

De Valentine’s Day sunt tot felul de tradiții și superstiții în țările unde se sărbătorește. Însă foarte puțini știu cu adevărat cine este Sfântul Valentin.

Sunt multe legende legate de originile acestei sărbători. Unele susţin că sărbătoarea din 14 februarie îşi are originile în perioada romană, în festivalul păgân al Lupercaliilor, ce marca venirea primăverii, cu ritualuri de fertilitate şi găsirea perechii.

Alţii leagă această sărbătoare de Sf. Valentin, un personaj înconjurat, la rândul său, de numeroase legende. Se pare, că Sf. Valentin a fost un preot care a trăit la Roma, în perioada secolului al III-lea.

Ce trebuie neapărat să faci de Sfântul Valentin, să ai parte de iubire, pe newsweek.ro.