CULTURĂ

Zilele comunei Carlibaba. Primaria scoate din vistiere 23.000 de lei. Danciu: Am facut contract cu firma lui Calin Brateanu. Sotia lui Gheorghe Flutur, Anca Ilca Muresan intre interpreti

Primaria si Consiliul Local organizeaza astăzi, Zilele comunei Carlibaba. Primaria scoate din vistiere 23.000 de lei. Primarul comunei Gabriel Michael  Danciu sustine ca a facut un contract privind organizarea unui festival folcloric cu firma patronata de interpretul de muzica populara si  director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Calin Brateanu. ,,:Am facut contract cu firma lui Calin Brateanu si platim 23.000 de lei.  In program este  Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava, un ansamblu din Bistrița, sunt si interpreti de muzică populara chiar foarte mulți,, ne spune edilul comunei.

Intre interpreti se afla si sotia liderului liberal Gheorghe Flutur, Ana Ilka Muresan care va canta alaturi de  Ansamblul Folcloric Balada  din Bistrita. Edilul sustine ca aceasta va fi platita din suma pe care o incaseaza Calin Brateanu. Surse din anturajul edilului sustin insa ca Ana Ilka Mursan va incasa 5.000 de euro.

Zilele comunei Cârlibaba includ în program manifestări artistice pentru toate gusturile şi vârstele: concerte de muzică populară, de muzică uşoară şi jocuri de artificii. Pe parcursul acestei zile, pe scenă vor urca mai mulţi solişti de muzică populară şi uşoară. In aceeasi perioadă este și hramul bisericii Ortodoxe Sfintul Petru și Pavel din comună. Sărbătoarea este concepută ca una a tuturor cârlibovenilor, dar în fiecare an au fost invitați să participe şi cetăţeni din localităţile învecinate și chiar din județele învecinate (Maramures, Bistrita).