INTERNAȚIONAL

Zelenski: Ucraina nu are nevoie de soldați străini pe teritoriul său pentru a se apăra de Rusia, însă dorim tot restul

Volodimir Zelenski spune că Ucraina „nu are nevoie” de soldați străini pe teritoriul său pentru a se apăra de Rusia, însă a spus că Ucraina „dorește tot restul”, făcând referire la ajutorul militar și financiar primit de Ucraina de la țările occidentale.

„Nu avem nevoie de militari sub un drapel străin pe teritoriul nostru. Nu cerem acest lucru, altfel lumea întreagă ar fi destabilizată”, a afirmat Zelenski într-un interviu pentru site-ul RBK-Ukraina.

„Nu vrem să dăm un motiv suplimentar Rusiei să spună că avem aici baze împotriva cărora ei ar trebuie să se «apere»”, a explicat el.

„Însă dorim tot restul”, a adăugat preşedintele, cu referire la ajutorul militar şi financiar primit de Ucraina de la aliaţii săi occidentali.

Declaraţiile lui Zelenski vin în contextul în care preşedintele american a afirmat, joi, că riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este „foarte ridicat” şi s-ar putea concretiza „în zilele următoare”.

,,Am început ziua în Marea Azovului, la bordul navei de salvare „Căpitanul Chusov”. M-am întâlnit cu „Donbass” și „Lubnami”. Toate echipajele sunt în stare de luptă. Bravo băieți! Glorie Ucrainei!,, este mesajul președintelui Ucrainei postat dimineata pe pagina de facebook.