BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Zelenski: Ucraina este gata să returneze Crimeea în mod pașnic

Autoritățile ucrainene sunt gata să returneze Crimeea și restul teritoriilor ocupate de Rusia în mod pașnic, or, o soluție pașnică care să nu implice desocuparea peninsulei va fi o „pierdere de timp”.

Președintele Volodymyr Zelenskyy a declarat acest lucru într-un interviu pentru Financial Times.

“Trebuie să returnăm toate teritoriile, pentru că eu cred că câmpul de luptă este calea unde  nu există diplomație. Dacă nu vă puteți întoarce complet pământurile, atunci războiul este pur și simplu înghețat. Este o chestiune de timp până să se reia.” – a spus preşedintele.

Garantul a recunoscut că problema unei posibile escaladări din cauza returnării  de către Ucraina a peninsulei ocupate poate îngrijora comunitatea mondială.

“Înțeleg că toată lumea este derutată de situație și de cee ace  se va întâmpla cu Crimeea. Dacă cineva este gata să ne ofere o modalitate de a dezocupa Crimeea prin mijloace non-militare, voi fi doar în favoarea acesei soluții. Dacă decizia nu prevede pentru deocuparea și Crimeea va contunua să facă paaarte  din Federația Rusă, atunci nimeni nu ar trebui să cheltuiască pentru așa ceva eforturi  Este o pierdere de timp”, a spus Zelenskyy.

Președintele a cerut, de asemenea, partenerilor occidentali ai Ucrainei să ofere mai multe mijloace de apărare  antiaeriană pentru a proteja infrastructura critică, precum și combustibil diesel pentru generatoarele de urgență și gaz suplimentar pentru a compensa penuria de energie

sursa:bucpress.eu