ACTUALITATE

Zelenski, către Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu: „România este un partener de încredere. Mulțumim pentru tot ajutorul”

Președintele ucrainean – Volodimir Zelenski le-a mulțumit premierului Nicolae Ciucă și președintelui Camerei Deputaților – Marcel Ciolacu pentru sprijinul acordat de România armatei ucrainene și pentru sprijinul umanitar. Cei doi oficiali români au fost marți în vizită la Kiev și la Irpin și Borodianka, localități asediate de ruși și unde au commis atrocități.

„În primul rând vreau să spun că mă bucură foarte mult întâlnirea noastră. Vă mulțumesc pentru că ați venit într-un moment atât de important pentru Ucraina. Este un semnal minunat, un semnal extraordinar prin care arătați ca susțineți Ucraina în războiul cu Federația Rusă.

Vrem să vă mulțumim pentru tot ajutorul pe care ni l-ați acordat, pentru ajutorul acordat armatei noastre, pentru ajutorul acordat ucrainenilor care au fugit din cauza războiului în România și pentru tot ajutorul umanitar oferit.

Vă mulțumesc pentru poziția clară și fermă în raport cu Federația Rusă, pentru sancțiunile impuse și pentru ca ne susțineți drumul către Uniunea Europeană.

România este un partener de încredere. Nu voi vorbi foarte mult dar vreau să amintesc aici și relațiile economice dintre statele noastre și dintre oamenii noștri, atât de importante în aceste vremuri de război”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a postat și un mesaj pe Facebook despre discuțiile cu premierul Nicolae CIucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Fiecare astfel de vizită este un semnal important de solidaritate cu poporul ucrainean. Apreciem sprijinul apărării României, asistența umanitară și poziția clară privind politica de sancțiuni împotriva Rusiei. Contăm pe susținerea acesteia în viitorul Ucrainei în Uniunea Europeană”, a transmis Volodimir Zelenski.