BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Zeci de oameni au murit în urma furtunii de zăpadă care a cuprins America de Nord

Cel puţin 56 de oameni au murit în urma furtunii de zăpadă care a cuprins America de Nord, din Canada până la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

27 dintre decese au fost raportate doar în regiunea oraşului american Buffalo care, potrivit guvernatorului local, arată ca o zonă de război.

Multe victime au fost găsite îngheţate în maşini şi în casele rămase fără curent electric sau au decedat pentru că ambulanţele nu au putut trece prin troiene.

Echipajele de deszăpezire din regiunea oraşului Buffalo, din statul New York, încearcă din răsputeri să readucă viaţa la normal pe un viscol despre care presa locală afirmă că este cel mai aspru din ultimii 45 de ani. Guvernatorul statului New York a declarat stare de criză majoră şi a desfăşurat Garda Naţională. De altfel, sub avertizări de frig extrem se află o mare parte din Statele Unite. Zeci mii de gospodării nu au electricitate şi mii de zboruri sunt anulate. La El Paso, în Texas, migranţii veniţi din Mexic s-au refugiat în biserici şi şcoli. În provinciile canadiene Ontario şi Quebec, mii de oameni nu au electricitate, în unele comitate este stare de urgenţă, inclusiv în regiunea Niagarei. O serie de trenuri între Ottawa, Toronto şi Quebec sunt anulate, iar un accident de autobuz pe şosea îngheţată s-a soldat cu patru morţi.