CRYPTO

YouTube lucrează pentru a face NFT-urile mai sigure pentru proprietatea de conținut digital

YouTube, filiala Google, a lucrat serios la jetoane nefungibile (NFT) și a explorat modul în care poate oferi utilizatorilor proprietatea asupra conținutului digital. Joi, 10 februarie, YouTube și-a detaliat planurile blockchain și metaverse pentru acest an 2022.

YouTube a menționat că poate valorifica tehnologia emergentă a NFT-urilor pentru a reduce frauda pe piața de artă digitală în creștere rapidă. În plus, YouTube consideră că, folosind tehnologia NFT, poate oferi o experiență de vizionare mai socială pentru conținutul jocurilor.

Directorul executiv al YouTube și șeful său pentru jocuri de noroc și-au exprimat în mod deschis interesul față de jetoanele nefungibile (NFT). Se pare că echipa depune toate eforturile pentru a utiliza NFT-uri pentru extinderea platformei sale.

În plus, NFT-urile pot ajuta probabil YouTube să obțină un avantaj în ceea ce privește partajarea de videoclipuri față de concurenții săi de pe piață, cum ar fi TikTok și Meta.

Explorarea Web 3 și a tehnologiei NFT
În postarea sa de pe blog, Youtube a declarat că a explorat dezvoltări majore în spațiul Web 3, iar NFT pare a fi promițător. Jetoanele nefungibile (NFT) pot ajuta la etichetarea clipurilor artistice video unice, a operelor de artă și a altor active digitale și la menținerea proprietății acestora pe rețeaua blockchain.

În postarea sa de pe blog de joi, Youtube a sugerat că poate face din NFT-uri un pariu mai sigur. Vânzarea de NFT-uri a crescut vertiginos anul trecut în 2021, piața înregistrând volume de tranzacționare de mai multe miliarde de dolari. Cu toate acestea, piața este încă în faza incipientă, au fost raportate incidente legate de escrocherii NFT și furturi de drepturi de autor.

YouTube a declarat că va aborda această problemă de prima mână, oferind modalități de legitimare a activelor. YouTube a declarat că utilizarea bibliotecii sale video va fi una dintre posibilitățile de caracteristici. Acesta a mai precizat:

„Oferirea unei modalități verificabile prin care fanii să dețină videoclipuri, fotografii, artă și chiar experiențe unice de la creatorii lor favoriți ar putea fi o perspectivă convingătoare pentru creatori și pentru publicul lor”.

Pe lângă NFT-uri, YouTube explorează și o altă oportunitate Web 3 în spațiul Metaverse.

sursa articol: coingape.com/youtube-is-working-on-making-nfts-safer-for-digital-content-ownership/