BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Vulcanul Etna a erupt! Plouă cu cenușă în Sicilia | Un aeroport din Italia a fost închis

Etna, cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa, a erupt, zguduind sud-vestul Italiei. Cenușa de lavă acoperă Catania și Adrano.

În dimineața zilei de duminică, la ora 10, Etna s-a făcut din nou simțită. S-au auzit zgomote puternice care au zguduit ușile și ferestrele între Adrano și Bronte. Aeroportul Catania a suspendat zborurile operațiunile până la restabilirea condițiilor de siguranță.

Simularea posibilei dispersii a penei vulcanice indică o direcție sud-vest. Ingv comunică că s-au raportat căderi de cenușă în Catania și în orașul Adrano. Între timp, în diverse zone se aud bubuituri.  Din cauza activității vulcanice și a căderii de nisip negru și pe pista aeroportului Catania, compania de administrare a aeroportului, SAC, a suspendat operațiunile până la restabilirea condițiilor de siguranță.

 

Pentru informații despre zborurile deviate sau anulate, pasagerii sunt rugați să contacteze companiile aeriene sau să verifice situația în timp real pe site-ul aeroportului www.aeroporto.catania.it și pe profilurile de Facebook și Twitter ale aeroportulu Din punct de vedere seismic și infrasonic, situația nu s-a schimbat substanțial. Sistemul ETNAS este în starea F2, care prezice, de asemenea, o probabilitate foarte mare de apariție iminentă sau continuă a fântânilor de lavă,arata lasicilia.it.